måndag 21 oktober 2013

De Andra Sagornas Bok

Namn: De Andra Sagornas Bok av Emma Lundqvist
Förlag: Mörkersdottir

Det här en sådan bok som jag själv önskade jag kommit på att skriva! De Andra Sagornas Bok handlar om klassiska sagor, berättad ur en annan persons perspektiv. Snövit, berättad av blyger. Rapunsel, berättad av häxan.

Det var en riktigt intressant bok att läsa, och jag fastnade helt klart snabbt i den. Jag gillade hur den var uppbyggd, att man fick läsa olika berättelser som sedan vävdes ihop. Jag har allltid gillat när berättelser är uppbyggda så. Det här var även den första boken som jag läste ut på min platta. Jag rekomenderar den till alla som gillat sagor när de va små!

Betyg:
 8/10 tassar!

söndag 20 oktober 2013

Skola...

Ja, det är väl som vanligt för mig.. Bloggen blir lidande för hur mitt liv ser ut! Just nu, 1v till tentor! Vilket innebär att allt som inte har med skolan att göra, blir inte riktigt prioriterat!

Håller iaf nu på att läsa Cirkeln! (på den minimala tid som jag har, 170sid på 2v...)

söndag 6 oktober 2013

Slut på bok och nya utmaningar..

Igår läste jag klart "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar", och jag är glad över att jag gillade den så mycket som jag gjorde! Jag ska försöka skriva en recension så snart jag kan. Dock så kommer mycket tid den här veckan gå åt till plugg och matlagning!

Jag har idag testat ett av recepten från böckerna jag fick av farmor och det blev jättegott! Ska försöka fixa lite bild och så imorgon! Nu måste jag tyvärr sova så jag orkar med skolan imorgon!!

Receptböcker!

För några dagar sedan efterlyste jag tips på olika dieter som funkat bra för folk och fick några bra svar! nu blir det en liten uppföljning på det..

Igår tog jag mig en liten tripp hem till farmor och farfar och hälsade på. Otroligt trevligt när jag inte varit där på länge!

Det slutade med att jag gick där ifrån med 5 nya receptböcker om LCHF och GI! Så imorgon, då jag är lite för trött ikväll, ska jag sätta mig och göra en matsedel och sedan åka och storhandla! Nu jäklar ska det bli ordning på det här! Vi får se hur det går, men det känns lättare nu att komma igång med något vettigt!


Två böcker för vardagen.

En GI för vardagen.

En bok för fest och en för bakning!

lördag 5 oktober 2013

Minirecensioner!!

Då jag ett ganska bra tag har haft ett par recensioner som inte vill bli skrivna, så har jag bestämt mig för att göra några små, korta och inte "speciellt seriösa" recensioner. Det blir mer lite vad jag tyckte om dem och så.

The Perks of Being a Wallflower The Perks of being a Wallflower av Stephen Chbosky
Jag läste den här boken för att jag älskade filmen. Tyvärr så var det inte riktigt en bok för mig, och jag läste ut den med en känsla av "jaha, so what?".. vilket kändes lite konstigt. Jag fastnade aldrig riktigt för karaktärerna och hade svårt för upplägget av boken. Som sagt, tyvärr inte en bok för mig.

Forever (The Wolves of Mercy Falls, #3) Forever av Maggie Stiefvater
Tredje och sista boken i serien om Mercy Falls vargar, Sam och Grace. Jag läste den med spänning, och jag gillade att få ett avslut på serien. Men det kändes ändå ganska tafatt på slutet tyckte jag. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig, och jag sträckläste den av spänning på slutet... men ändå så fattades något.

The Replacement The Replacement av Brenna Yovanoff
Den här boken köpte jag på rekomendation från en bokhandlare, den var tydligen väldigt poppis i USA. Den var tyvärr inte häller min stil. Barn som blir utbytta när de är bebisar och onda ting som finns i markerna. Ganska övertygad om att boken skulle vara läskig, men jag märkte aldrig av det utan satt mest och väntade på att det skulle hända något.


Tre olika böcker. Men av olika anledningar fastnade jag inte för dem, och det är därför som det inte har blivit några recensioner! Nu har jag bara typ 5st till som jag ska försöka skriva!

torsdag 3 oktober 2013

Läst i Juli, Augusti och September

Ja... alla de här böckerna är egentligen från Juli. Jag läste inte en enda bok i Augusti och September! Jag började visserligen på Ensamma hjärtan och hemlösa hundar i slutet nu, och har kommit ungefär halvvägs.
Bäst denna gången var nog Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, men De Andra Sagornas Bok var helt klart månadens överraskning. Den var supergullig!

 Beta (Annex, #1) BETA av Rachel Cohn

De andra sagornas bok De Andra Sagornas Bok av Emma Lundqvist

Article 5 (Article 5, #1) Article 5 och Breaking Point av Kristen Simmons Breaking Point (Article 5, #2)

The Candy Shop War (The Candy Shop War, #1) The Candy Shop War av Brandon Mull

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (Miss Peregrine, #1) Miss Peregrine's Home for Peculiar Children av Ransom Riggs