tisdag 22 mars 2016

Stjärnklart

Namn: Stjärnklart av Lars Wilderäng
Serie: Stjärnklart #1
Språk: Svenska
Sidor: 402 (inkl. epilog)

Handling från Goodreads:
Elektronik har inget immunförsvar...

Johan jobbar på en butikskedja för mobilreparationer. Det är något som inte stämmer med de allt fler trasiga telefoner som har lämnats in den senaste tiden. De är stendöda, men fyllda med damm som snabbt sprider sig och irriterar luftvägarna. I villaidyllen söder om Göteborg kämpar Magnus Svensson för att få livspusslet att gå ihop. När bilen plötsligt slutar fungera blir han strandsatt tillsammans med flera andra. Bilfirmorna står maktlösa, och han sätter sitt hopp till tågtrafiken. Men var är tåget? Mataffärerna töms på mat och inga nya leveranser är i sikte. Filip Stenvik har survivalism och prepping som hobby vid sidan av jobbet som barista på Söder, men är han verkligen förberedd på att låta hobbyn bli verklighet? Polisen Peter Ragnhell ser en möjlighet att utöka sina okonventionella metoder för brottsbekämpning. På Karlsborgs flygplats står elitsoldaten Gustaf Silverbane redo för utlandsinsats när ett eldsken fyller himlen och allt plötsligt brakar samman. Samtidigt gör programmeraren Anna Ljungberg en upptäckt, som hotar att förändra förutsättningarna för allt mänskligt liv på jorden. Eller är det redan för sent?

Efter ännu ett strömavbrott förändras allt. Den mörka hösten går in i en stjärnklar vinter där kaos råder och få överlever.


Omdöme:
Den här boken är ett måste för... alla!! Superspännande och realistiskt (och därmed skitläskigt) att läsa vad som skulle hända om vi en dag stod där utan ström och alla elektriska prylar slutade att fungera. Hur skulle man egentligen reagera?

Wilderäng navigerar bra mellan de olika huvudpersonerna och lyckas snyggt och prydligt få ihop alla trådar. Det var till en början lite svårt att hålla koll på de olika personerna, men de har väldigt skilda personligheter så man vande sig snabbt. Speciellt förtjust blev jag i Anna, programmeraren (självklart). Jag gillar smarta människor! De olika personerna är realistiska och jag får hela tiden känslan av att det här kan faktiskt hända. Folk reagerade precis så som de brukar, vissa helt rationellt och kolugnt och andra med total förvirring och halvpanik.

Det här är helt klart en nominering till årets bästa bok!


söndag 20 mars 2016

Tillbaka igen

Hej på er!

Nu äntligen är den här intensiva perioden över! Mina tre deadlines som jag hade till idag är avklarade och jag har t.o.m. skrivit en liten stund! Kanske blir det lite mer senare ikväll också.

Tänkte berätta lite nu att jag har läst klart Stjärnklart för några veckor sedan och hoppas att jag kan få upp en recension på den snart. Boken som ska läsas här nest är Tangents av Agatha Rae.

Nu blir det till att kolla igenom lite bloggar och se vad jag har missat! Så skönt att känna att jag har lite tid till bloggen också!


måndag 14 mars 2016

Paus-brott

Jag bara kände att jag var tvungen att slänga in ett inlägg här med tanke på att jag var på bio igår! Jag såg Pride and Prejudice and Zombies! Jag gick dit helt utan förhoppningar och jag är kär! Helt kär! Jag tror det var kombinationen av tjejer som dödar zombies i långklänningar och korsett och kärleksdramat som följer den ursprungliga berättelsen väldigt bra!! (iaf efter det jag minns)

Nu vill jag ha tag på boken så jag kan läsa den! Filmen var som sagt asbra, enligt mig! Den var rolig, sorglig och lite seriös där det bör. Att The Doctor (Matt Smith) och Cercei Lannister (Lena Headey) var med bidrog även till lite komisk effekt, även pappa Lannister var med. Speciellt en av meningarna från Matt fick mig att skratta högt, total Doctor Who referens! 




tisdag 8 mars 2016

blogg-paus

Som ni kanske hade har märkt så har jag inte skrivit eller varit speciellt aktiv på bloggarna nu igen. Jag har pga skolan helt tagit blogg-, läs- och skrivpaus förra veckan, denna veckan och nästa vecka. Jag hinner helt enkelt inte, tyvärr. Jag hoppas att jag ska komma tillbaka v. 12 igen.

lördag 5 mars 2016

En gullig liten bok


















Namn: Sagan om Prinsen & Prinsessan och lite om draken också av Sofi Poulsen
Bilder av Per von Schantz
Serie: Sagan om Prinsen & Prinsessan #2
Språk: Svenska
Sidor: 32

Handling från baksidan:
Detta är den andra boken i den fristående fantasyserien om invånarna i det Lila slottet.

Den ensamma prinsen Nikolai söker efter en prinsessa. Prinsessan Julia bor i ett torn som vaktas av en drake vid namn Brynolf.

Hur ska Nikolai och Julia kunna ses?


Omdöme:
Det här är en gullig bok med väldigt fina bilder. Språket var enkelt och jag gillar att prinsessan Julia gillar att forska. Hennes tavla på rummet är helt nerklottrad med Einsteins teorier och ett kemi-set är också synligt. Men jag tycker nog inte att draken Brynolf inte verkade så farlig, han verkade snäll när han erbjöd sig att laga grillen åt henne. De små filurerna Otto och Rulle däremot verkar busiga, även om man inte läste så mycket om dem i just den här boken. Prinsen Nikolai fick man inte veta så mycket om i den här boken, men om jag förstått det rätt så kommer första boken i serien (när den väl kommer ut) att handla om honom.

Det är helt klart en liten bok som jag rekommenderar att läsa med dina barn eller låta dem läsa själva när de precis börjat. Typsnittet är enligt författaren Sofi valt för att vara enkelt att läsa, speciellt för barn med dyslexi.

Boken går att köpa på Adlibris, Alvesta bokhandel eller genom att kontakta Sofi.