fredag 30 september 2016

Fredagsuppdatering

Jissus vilken vecka det har varit. Då jag letar examensjobb just nu (har kanske hittat ett, yeay!) har jag vikarierat lite som lärare. Så jag har varit sjukt trött i veckan och har inte ens lyft en bok. Väldigt tröttsamt och jag önskar att jag ska ha orken att faktiskt läsa. 

Ikväll blir det dock tv-serier som jag kan vila till. Min hjärna behöver en liten paus. Hoppas ni får en trevlig helg där ute allihopa!

Bildresultat för friday cartoon

lördag 24 september 2016

Lördagshistorien #6

Den här veckan är lördagshistorien tillbaka! Som vanligt får ni jättegärna vara med och skriva en berättelse, inga krav på längd! Lämna en länk i kommentarerna!


Nisse tog sin lykta och gick glatt ut ur sin lilla stuga. Nyckeln hängde runt hans hals och han fiskade upp den och låste efter sig. Det var tyst runt omkring honom, ingen annan var ännu vaken. "Bra", tänkte han nöjt. Så tyst han kunde smög han sedan iväg mot gruvorna. Innan ingången svängde han av åt vänster och fortsatte en bit in i skogen. Vid den stora tallen svängde han till höger och när han kom till stenen tog han tre stora steg rakt mot norr. Nisse ställde ner lyktan och skrapade undan lite löv. Kistan stod fortfarande kvar! Han tog ett skutt av glädje och började snabbt gräva fram den. Ibland slängde han en blick över axeln, men ingen syntes i närheten av honom.

Det var inte en jättestor kista, konstaterade han när han väl fått upp den. Ungefär två fot lång och en fot bred. Den var täckt av jord och smuts, men det fina handarbetet gick ändå att se. Blad och blommor som ringlade sig över locket. Han lyfte upp den och konkade med sig den hela vägen hem. För säkerhets skull gick han inte på vägen, utan i skogen bredvid. Nisse sprang runt huset, låste upp dörren, nästan slängde sig in och så stängde han dörren så fort han kunde igen. I rummet längst in var det ingen som kunde se honom utifrån, så där satte han sig. Han borstade av kistan och hans husdjur, paddan Oskar, kom hoppandes.

"Se vad jag har hittat, Oskar", viskade han. "Tänk om den innehåller en skatt?!" Oskar såg på honom och verkade inte överdrivet imponerad. Nisse bröt av låset och försökte öppna locket. Det satt som bergen! Han skuttade upp på fötter igen och sprang och hämtade sin kofot. "Nu ska du upp", mumlade han irriterat för sig själv. Det var svårt att få kistan att vara still samtidigt som han försökte bända upp locket på den. Men till sist så gick det. Både Nisse och Oskar tittade nyfiket över kanten och Nisse kände sig lite besviken. Det låg bara två saker i kistan. En gammal spegel och ett förstoringsglas. Han såg på Oskar med en liten uppgiven min. "Jadu, vi kanske borde gå och sova igen. Kanske har vi bättre tur nästa gång", sa han, lyfte upp paddan och gick in i sovrummet.

"Vet du, någon gång måste du visa mig slottet som du kom ifrån" sa han högt och släckte lampan. I rummet bredvid sken ett grönt starkt ljus och en bild på ett stort mörkt slott visade sig på spegelns yta.

----------------------------------

Så här blev min lilla saga den här gången! Nästa lördag blir det en ny!

torsdag 22 september 2016

Den där fantasyn

När jag är på mitt extrajobb i bokhandeln så händer det faktiskt ganska ofta att folk svarar "jag läser inte fantasy" när man föreslår en bok och råkar nämna ordet "fantasy". Varför är det egentligen så? Personligen älskar jag fantasy! Men jag tror helt ärligt att jag har kommit på en sak som många har missat, nämligen att det inte behöver vara high fantasy för att klassas som fantasy. Jag tror att de flesta bara tänker "nej, inga drakar och demoner här inte" och bara stänger av. Men jag fick höra en sak på Litteraturrundan när jag var på en föreläsning, och jag kommer att minnas det väldigt länge!

Så nästa gång någon säger att de inte läser fantasy, så ska jag fråga dem hur man inte kan tycka om Astrid Lindgren?! För tro det eller ej, men både Pippi, Karlsson på taket och Bröderna Lejonhjärta är faktiskt fantasy! Det är ganska självklart när man tänker på det, men det är just det, man tänker inte på det! Jag tror att många bara vill kalla hennes berättelser för "sagor", men även sagor har ju en genre.

Så nu, så ska jag fortsätta att älska min fantasy och hoppas att jag kanske kan omvända i alla fall en person som tidigare tänkt att de inte gillar det!

Image result for astrid lindgren bröderna


onsdag 21 september 2016

Stötta Sofi!

Alla vet att det kan vara svårt att få en bok publicerad. Min kompis Sofi startade förlag och gav ut sina två första böcker själv! Nu behöver hon lite hjälp för att få ut sin tredje bok, Sagan om Prinsen och Prinsessan & Den fasansfulle Erene.

Jag har tidigare skrivit om Sagan om Prinsen & Prinsessan och lite om draken också och Sagan om Prinsen & Prinsessan och den vilda frukosten här på bloggen och gett båda väldigt positiva omdömen. Det är verkligen superbra böcker med fantastiska bilder!

Det vore superkul om ni vill vara med och stötta henne så att den tredje boken kan komma ut!

Ni kan hitta hennes kickstarterkampanj HÄR!



tisdag 20 september 2016

Inköpet

På Litteraturrundan som var i helgen köpte jag en bok och fick en bok som recensionsex! Superroligt!

Boken jag köpte var Att hitta glädje i skrivandet av Kim M. Kimselius. Den ska bli intressant att läsa för att förbättra min stil och hitta glädjen!

Den tunna hinnan av Astrid Ahlberg fick jag som recensionsex och jag har redan börjat läsa lite i den. Dock så är jag ju "jag läser aldrig mer än en bok åt gången"-sjuk, så den kommer nog att få vänta tills jag är klar med boken jag läser just nu innan jag sätter mig och verkligen läser igenom den. Men första kapitlet gav helt klart mersmak!

Och SJÄLVKLART är båda signerade! Jag har ju en förkärlek för signerade böcker!



söndag 18 september 2016

Litteraturrundan i Växjö, del 2

Nu  var det dags att skriva om alla fantastiska föreläsningar som jag var på igår!

Först ut på programmet var Kim M Kimselius som berättade om hennes väg till att publicera sin första bok och hur det gått för henne sedan dess.

Kim har gett ut över 40 böcker sedan hennes debut med Tillbaka till Pompeji och hon har läsare från 7-98år (vad hon vet). Föreläsningen var öppen och ärlig med succéer och motgångar och lite om hur hon ser på livet som författare. Om man går på hennes föreläsningar får man också reda på en hemlighet, något som jag självklart inte får avslöja här. Hon jobbar nu med att skriva nya böcker (självklart!) och med att hålla föreläsningar och skrivarkurser. 

Kim var en otroligt öppen och trevlig person att prata med och svarade glatt på alla frågor. En rolig och intressant fakta om Kim, är att hon för tillfället har ungefär 50 påbörjade berättelser på datorn! Wow säger jag bara! Jag ska helt klart försöka att gå på fler föreläsningar av Kim om jag någon gång får chansen! Här hittar ni till hennes hemsida!

Nästa föreläsning var från Frida Jönsson, museipedagog och etolog på Kulturparken Småland. Hon pratade om olika väsen som man trodde på här i Sverige förr i tiden. 



Det var väldigt spännande och jag tycker verkligen att det är roligt med gamla berättelser. Jag växte själv upp med att man på julafton skulle gå upp i ladugården och lämna gröt med en stor klick smör i till gårdstomten, något som hon även berättade om igår. Utöver tomtar pratade hon även om Småfolket som bor under golvet i huset och gav dig otur om du var elak emot dem genom att ex. gå på trösklarna, som var taket till deras hus. Jättar, eller Storätare, var ett ämne och även Troll. Hon berättade en intressant historia om en man som blev "bergtagen" av trollen och sedan räddades, men aldrig blev sig lik igen och sedan reste till Amerika.

Till sist så avslutade hon med att berätta om Drakar. "Tyvärr" inte den typen av drakar som jag gillar, utan de som fanns i tron förr. De var som tjocka ormar, ungefär som ett lår och hade en man som liknade en hästs. De flög nära trädtopparna och vaktade sina skatter.

Efter Frida var det dags för Sagoakademien och de berättade om hur de gör när de fixar med sina kort. Gruppen består av Victoria och Beata som använder enkla medel för att skapa otroligt häftiga och snygga bilder! De tar flera olika bilder och sedan lägger ihop dem, lager för lager, med hjälp av Photoshop.



De kallar metoden de använder för Iscensatt fotografi. Istället för att fånga ett speciellt tillfälle, så skapar de det själva. Med hjälp av enkla medel skapar de en otrolig stämning i sina bilder. 


De gav oss 5 tips som jag tänkte dela med mig av lite kort här. 
  1. Förbered dig - skissa/anteckna vad du vill ha på bilden. Leta upp en passande miljö. Använd dig av både rekvisita och kostym.
  2. Tänk utanför boxen - lek runt med inställningarna i kameran. Ändra vitbalansen, fota innan/efter solnedgången, natt-fota på dagen.
  3. Ensam är produktiv - använd dig själv som modell. Inga team behövs = lättare att verkligen komma ut när du inte behöver anpassa ditt schema. Kamera, stativ och Fjärrutlösare. Experimentera kravlöst.
  4. Skapa ögonblicket - allt behöver inte vara perfekt direkt. 
  5. Mörkerrum utan gränser - flera delar i samma bild. Dra i bakgrunden, förstora eller förminska. 



 De är även kursledare på moderskeppetguld.

Här sitter de vid sitt bord med alla fina bilder!

Efter den här inspirerande föreläsningen tog jag en paus och åt lite lunch. Det jag missade då var Sofis Sagokoja där hon läste sin bok Prinsen och Prinsessan och Den Vilda Frukosten. Efter pausen blev det snabbt ner till föreläsning igen där Aengeln Englund skulle prata om att Att skapa världar. Aengeln har skrivit boken Gainea och är med och driver Andra Världar.


Han började med att prata om vad fantasy är och ha en liten diskussion om "de där människorna" (mina ord) som säger helt säkert att "jag läser inte fantasy". Tror du någonsin de läst något av Astrid Lindgren? Väldigt intressant diskussion. Exempelvis kom vi in på Star Wars och att världarna där är otroligt dåliga. Vilka världar består egentligen enbart av öken, av is eller enbart av vatten? 


Sedan gick vi vidare till att prata om regler i världarna och hur viktigt det är att följa dem. Och sedan att man ska bryta dem! Helt logiskt... not. Men i alla fall. Reglerna man sätter upp måste vara rimliga. 
  1. Skriv fler regler än vad som behövs
  2. Bryt mot reglerna (What?!)
  3. När du bryter mot dem, fundera på hur du presenterar saker i boken. Personen som har berättat om regeln kan faktiskt ha fel om den.  


Väldigt intressant som sagt!

Efter det här kunde man göra en egen bok tillsammans med farbror Yudas (Jakob Alfredsson) och morbror Oa (Johan Ragnarsson) från Krystplatt Kacsnutt. Dock var det en av sakerna jag hoppade över för att kunna gå runt och kolla bland alla böckerna och prata med författarna!

Det var som sagt en otroligt bra dag och jag ser redan fram emot nästa år! Jag ska även lägga upp en bild på vad jag fick med mig hem sedan också.

Litteraturrundan i Växjö, del 1

Lördagshistorien den här veckan blir inställd till förmån för Litteraturrundan i Växjö. Och jag vill bara börja med att säga, sjukt roligt!

Det var första gången som Litteraturrundan anordnades i Växjö och årets tema var Fantasy. Fullt av författare, böcker och intressanta föreläsningar. Idag kommer lite allmänna bilder och i del 2 kommer jag lägga upp bilder och berätta om alla superföreläsningar! Tyvärr fick jag inte riktigt med alla utställare, vilket var lite trist, men Sofi tog massor av bilder så kolla in på Instagram under  #litteraturrundanväxjö eller på hennes fb-sida så hittar ni fler!


Ylva Lee Lindell och Sarah. C. Ödman säljer sina böcker och pratar med folk om deras serier! Ylva säljer sin Eldbunden trilogi och Sarah säljer sin serie om Drystoll, också en trilogi. Ylvas hemsida. Sarahs författarsida.
Tyvärr fick jag ingen bättre bild, men i bakgrunden ses Jerker Hultén med sina böcker och Lisa Rodebrand med böcker från Fantasi-förlaget.


Sofi som arrangerade litteraturrundan är själv författare och har publicerat 2 böcker. Vid hennes monter satt Per von Schantz som är böckernas illustratör och tecknade. Han hade även med sig vykort och planscher som han gjort. Sofis hemsida



Här ser vi Lupina Ojala och Thomas Årnfelt vid deras bord. Lupina hade med sig flera antologier där hon medverkade med noveller och sin roman Tårpilens år. Thomas sålde sin debutroman Incidenten i Böhmen. Otroligt trevliga människor att prata med! Catoblepas förlag. Thomas hemsida



Under dagen var det även en podradio som sändes på facebook. Tyvärr hann jag inte lyssna på den då jag sprang på olika föreläsningar hela tiden, men efter vad jag hörde så skulle den vara riktigt bra. 


Spelbutiken Legend var också där och visade upp en massa fantasyspel som de har i sin butik. Ca 100st spel i butiken kan klassas som fantasy och de har bl.a. Game of Thrones, Sagan om Ringen, The Hobbit, Cthulhu (Lovecraft) och Dungeons and Dragons. 



Sist, men inte minst, så har vi ett kort på Astrid Ahlberg när hon berättar om sina böcker. (Astrids blogg). Hon hade med sig trilogin om Porten och även hennes nya bok Den tunna hinnan. Det fanns även fler böcker från andra författare då hon även representerade Seraf förlag. Även förlagets senaste tillskott, Gabriella P Kjeilen, fanns på plats med sina böcker. Dock så verkar jag ha missat henne totalt på bilderna, vilket är lite synd. Så därför är jag lite skamlös och slänger in en bild från hennes egen blogg här (som det visade sig att hon snott från Sofi)! 

imag5507
Sofis bild.
Bredvid Legend stod förlaget Andra Världar med sina böcker. Aengeln Englund höll även en föreläsning som jag ska skriva om i del två. Bilden är skamlöst tagen från Sofis fotosamling då jag missade att ta kort bordet!

Sofis bild. 

Det var en otroligt rolig dag och jag ser redan fram emot nästa år! Jag vill tacka Sofi för att hon har tagit sig tid att anordna det här eventet och jag hoppas att hon själv är lika nöjd som jag är! 

onsdag 14 september 2016

Läser just nu

Sakta men säkert går det framåt med Kaffe med Rån av Catharina Ingelman-Sundberg. Jag är nu på s.96 och boken har börjat komma igång lite.


måndag 12 september 2016

Cthulhu vaknar

Namn: Cthulhu vaknar av H. P. Lovecraft
Översättare: Oskar Källner
Språk: Svenska
Sidor: 40
Förlag: Fafner förlag

Handling:
En professor dör plötsligt under konstiga omständigheter och hans syskonbarn får, som enda arvinge, i uppgift att gå igenom alla papper på hans kontor. Det han finner är en mörk värld och en morbror som varit besatt av mörka ondskefulla berättelser. Konstiga statyer som ingen kan förklara och kulter på hela jordklotet som mässar samma sak, utan att någonsin varit i kontakt med varandra. Något så mörkt att det drivit människor till vansinne.


Omdöme:
Det här var min första litterära kontakt med H. P. Lovecraft, även om jag tidigare hört talas om Cthulhu. Novellen släpptes för första gången 1928, men fungerar lika bra idag. Det var spännande läsning från start och jag gillar hur novellen var uppbyggd. Man fick lite information i taget utan att jag tyckte att det kändes segt.

Då det är första novellen jag läser så kan jag inte direkt jämföra den med någon av hans andra verk, men i det stora hela är det här helt klart en berättelse som kommer att följa med mig och som jag kommer att minnas. Språket är lite annorlunda, jag antar att det är pga åldern, men Källner har lyckats bra med att göra en översättning som ändå är lätt att läsa och förstå.

Jag rekommenderar helt klart att läsa den om man känner för lite spänning!

söndag 11 september 2016

Min boktårta!

När jag svarade på helgens bokbloggsjerka så nämnde jag att jag skulle försöka mig på att göra en boktårta. Det var väldig många som gärna ville se den, så här kommer lite bilder. Jag gör bara tårtor som hobby och ungefär 1-2ggr/år, så jag är inte superduktig (bara så ni vet). Med det sagt är jag väldigt nöjd med den här tårtan!

 Det blev ett enkelt brunt fodral med vita sidor, gjorda av sugarpaste. De blå och gröna dekorationerna är gjorda i marsipan. Jag ska försöka hinna med att göra en liten steg för steg beskrivning någon dag, men tyvärr har jag inte så många bilder under själva bakningen.






Och så här såg resten av fikabordet ut.






Cupcakes med vitchoklad-frosting, minttoppar och Ballerina. I de urgulliga små lådorna ligger en minttopp och en Ballerina.  Jag ville egentligen bara få använda dem. haha

De små ugglelådorna, cupcake formarna, formen till nycklarna och 3 sprits kopplingen är alla köpta på bakmagasinet. En ny baksida med väldigt bra priser. (nope, jag är inte sponsrad :P )

Jag ska som sagt försöka få upp ett inlägg med lite förklaringar och kanske lite andra bilder. Jag hoppas ni gillade den.

lördag 10 september 2016

Lördagshistorien #5

Nu är det lördag igen och dags för en lördagshistoria. Jag valde den här gången att enbart köra med de tre Enchanted-tärningarna. Häng gärna på och skriv din egen lilla historia, lämna en länk i kommentarerna!



Han drog snabbt igen dragkedjan på ryggsäcken och slängde upp den på axeln. Så tyst han kunde smög han sig ut genom hallen och ner för den knarrande trappen. I tio år hade han tränat på den där trappen för att kunna komma ut ur huset utan att väcka sina förmyndare. Dörren stängdes med ett klick och han vände sig om och sprang runt huset så fort han kunde. Han sträckte ner handen i fickan och kramade brevet från sin morbror. Äntligen var det dags.

Fötterna värkte när han väl var framme vid klippan. Benen var blöta efter daggen i gräset och hjärtat bultade hårt. Det var en perfekt kväll. Fullmånen stod högt på himlen och några enstaka strimmor moln vågade sig trotsigt sväva där uppe. Han kikade på klockan. Pekarna visade att hon svart var 2 på natten. Han log. Äntligen var det dags.

När visarna visade en minut till två tog han fram flöjten ur väskan och såg åter igen på morbroderns brev som låg framför honom. Precis klockan 2 på natten, med fullmånen klart lysande, skulle flöjten spelas. Det fanns ingen förklaring till varför, men Niklas kände att det ändå skulle vara värt att få utegångsförbud i en vecka eller två.

När klockan slog 2 satte han flöjten till läpparna och blåste. Han kunde egentligen inte spela, men det verkade inte spela någon roll. Tonerna flöt ur flöjten utan hinder och bildade en vacker melodi. Han hörde hur naturen runt honom gjorde sällskap i sången. Vargarna ylade någonstans i närheten. Ugglorna hoade och runt honom började små gyllene ljusprickar sväva i en dans. Melodierna avlöste varandra och han satt i en kupol av dansande älvor.

Efter en timme var det slut och han log för sig själv. Han lade ner flöjten i väskan och började gå hemåt, men stannade en gång och vände sig om. På klippan stod en man. Nästan genomskinlig och med hatten på sidan av huvudet. Han vinkade och Niklas vinkade tillbaka och viskade. "Jag kommer tillbaka nästa fullmåne, morbror."

--------------------------------------------------

fredag 9 september 2016

Bokbloggsjerka 9-12 sep

Den här veckan handlar jerkan om födelsedagar, och det kunde ju knappast passa bättre då jag själv fyller år på onsdag! Grattis till oss!

Har du några "bokiga" minnen av en födelsedag som ligger dig extra varmt om hjärtat? Hur skulle en perfekt födelsedag kunna se ut om du fick bestämma? Eller har du något annat att berätta som är kopplat till en födelsedag (antingen riktig eller fiktiv)?

Ett väldigt bra födelsedagsminne var när jag fick alla Harry Potter böckerna av min mamma för något år sedan. Jag hade alla när jag var yngre, men sålde dem då jag hade en period med lite knapert om pengar. Så att åter igen kunna ha alla böckerna i hyllan gjorde mig verkligen glad!

Sedan har jag väl så länge jag kan minnas ändå fått någon bok på mina födelsedagar, även om det blir presentkort oftare nu. Folk vågar inte riktigt köpa böcker till mig.

MEN, på söndag ska jag ha lite födelsedagsfika med familjen och jag ska försöka mig på att göra en boktårta! Så superspännande! (just nu iaf, fråga igen efter) Är det någon av er som har försökt er på en boktårta någon gång?

Edit:
Här kan nu kolla på hur tårtan blev!

onsdag 7 september 2016

Läser just nu

Har ni någon gång haft den där känslan att ni har massor av saker ni borde göra, men att ni har så mycket tid att ingenting blir gjort? Lite så har jag det just nu. Att söka jobb suger och gör mig stressad över allt annat, och det innebär att inget blir gjort, vilket leder till mer stress.

Men iaf, har läst 5/11 noveller i Bortom Portalen och har kommit 48 sid in i Kaffe med Rån.

Nu ska jag ta hand om mig själv resten av dagen så får vi se vad som händer imorgon. Hoppas alla har en bra dag där ute.


lördag 3 september 2016

Lördagshistorien #4

Nu är det lördag igen! Jissus vad veckorna går fort! Här är iaf veckans lilla historia. Häng gärna på du också och skriv en liten historia. Lägg in den i en kommentar eller länka till din blogg! Den här veckan blev det 3 enchanted- och 4 originaltärningar. 


Klockan tickade irriterande sakta, men ändå för fort, på väggen. Hon suckade, la ner pannan på bordet och blundade hårt. Egentligen borde hon bara gå och lägga sig. Det skulle inte bli bättre av att hon satt här och våndades över något hon inte kunde förändra. Golvet kändes iskallt mot fötterna och hon förbannade sig själv för att hon inte hade några tofflor på sig. Snabbt sprang hon bort till sängen och hoppade upp i den. Imorgon var det dags att ge sig ut i skogen igen, det fanns inget annat val. 

Hon kände den stinkande odören av avgaser när hon klev ut från sitt våningshus på morgonen. Fontänen som var i parken, på andra sidan huset, porlade alldeles för högt och hon kunde inte höra sig själv tänka på grund av alla bilar. Handen for upp i luften av ren vana och en taxi stannade till. "Flygplatsen" sa hon bara kort till chauffören. Han nickade och körde iväg. Det var lika mycket folk som vanligt och dofterna höll på att göra henne vansinnig. "Du väntade för länge" mumlade hon till sig själv. Det var fortfarande ingen fara för någons liv, men hennes huvud kändes som om hon hade varit ute och festat i flera veckor i streck. 

När planet väl landade gick hon och hämtade ut bilen hon hade hyrt den kommande veckan. Hon slängde in sin grönblåa väska i framsätet och körde förbi Starbucks för en latte innan hon styrde bilen öster ut, mot vildmarken. Fyra timmar senare körde hon äntligen upp framför det lilla torpet. Hon gick runt det och öppnade alla fönsterluckor och inspekterade att allt var helt. De nyinstallerade solcellerna på taket fungerade precis som önskat och hon kunde ladda sin dator utan att behöva ta sig till närmsta by, som var över en timme bort. Männen som installerat dem blev väldigt förvånade, men klagade inte över avståndet när hon väl sköt till en liten bonus för besväret. Datorn krävdes för att kunna behålla jobbet när hon inte kunde vara i staden. Att vara borta i en vecka var egentligen lite överdrivet, men hon tyckte att det var lika bra att vara på den säkra sidan. 

Hon tog de två hinkarna från bänken och gick ut till brunnen för att hämta vatten. En kopp te behövde hon. Magen kurrade. Och kanske lite mat. Hon tog upp hinkarna när hon kände något hårigt mot sitt ben. Den ena hinken föll i backen och hon slängde sig bakåt mot brunnen. Framför henne stod en katt och stirrade på henne som om hon var helt dum i huvudet. Hon borstade av handen mot byxorna och tog sedan upp den, nu nästan tomma, hinken. Hon fyllde sakta på den igen medan hon studerade katten och själv blev studerad. "Vad gör du här?" frågade hon sedan surt. "Du är inte min och det finns inte någon annan på flera mils avstånd."

Katten verkade inte förstå henne och hon tog sina hinkar och gick in. Katten sprang förbi henne i dörren och hoppade glatt upp och rullade ihop sig i soffan. Hon bara stirrade på den men var för trött för att göra något åt det. 

Efter maten kände hon att det var dags. Hon hade städat upp efter sig och lagt in ny ved i spisen för att hålla huset varmt. Kläderna vek hon omsorgsfullt ihop och la på sängkanten och istället drog hon på sig sin gamla morgonrock och ett par tofflor. Katten låg fortfarande på soffan och hon låste dörren bakom sig och gömde nyckeln bakom en liten sten. Väl ute på baksidan la hon ifrån sig morgonrocken och steg ur tofflorna och slappnade av. Förändringen började direkt. Efter ett helt liv av förvandlingar kunde hon kontrollera det bättre än de flesta, men det gjorde fortfarande lika ont. Benen vred sig i onaturliga ställningar och hon kände hur huden vibrerade när pälsen trängde fram. 

Månen sken på himlen och hon skakade kroppen, dags att sträcka på benen lite och kolla reviret. 

Efter två dagar var hon tillbaka vid stugan igen och fumlade på sig morgonrocken och tofflorna. De låg precis där hon lämnat dem och katten jamade glatt när hon kom tillbaka. Maten hon lämnat var fortfarande inte slut och vatten fanns också kvar, konstaterade hon belåtet. Hon gick raka vägen till sovrummet, gjorde en markering på sin kulram och kröp sedan ihop i sängen. "Ytterligare en säker förvandling" mumlade hon och tänkte på hur hon traskat runt i skogen och jagat lite harar. 

---------------------------------

En liten varulvshistoria blev det den här veckan. Häng som sagt gärna på själva eller lämna en liten kommentar.  

torsdag 1 september 2016

Läser just nu

Då jag läste ut Harry Potter and the Cursed Child igår, så var det dags att dra en lapp ur min TBR-bok!



Efter lite letande i bokhyllan så valde jag den här:



Jag har varit nyfiken på denna länge och jag hoppas att jag kommer att gilla den!