torsdag 18 juni 2015

Science fiction hästbok!!

Namn: Stormvinge av Oskar Källner
Språk: Svenska
Ålder: 9-12år
Sidor: 212

Handling tagen från Goodreads:

Minna älskar att flyga men får bara göra det på gamla Lera. En dag trotsar hon sin farbrors order och flyger djupt in bland bergen. Där hittar hon en rasande vildhingst med bruten vinge. De attackeras av pumor och Minna blir strandsatt med vildhingsten som enda sällskap. Omgivna av rovdjur tvingas de samarbeta för att överleva.

Detta blir början på en oväntad vänskap med vilda kappflygningar och rafflande äventyr. Men det finns andra som är ute efter hingsten. Så när lömska planer hotar familjens ranch måste Minna satsa allt för att vinna, även om det kan kosta henne livet.

Omdöme:
Utan tvekan var det här en mycket bra bok! Som hästtjej blev jag genast intresserad när jag såg ett inlägg på facebook där författaren beskrev boken som en Sci-fi hästbok. Det var något helt nytt för mig, och det funkade. Källner har skickligt fått in den framtida världen och den nya planeten samtidigt som han gör referenser till jorden. Handlingen gick fort framåt, nästan lite för fort ibland, och äventyren avlöste varandra.

Jag rekommenderar den till alla som känner att de vill ha en bok med mycket fart och spänning i! Jag själv hade svårt att lägga den ifrån mig!

2 kommentarer:

  1. Jag var också hästtjej när jag var yngre och det låter som en intressant bok. Jag har inte läst nåt av författaren än, men varje gång jag läser om hans böcker tänker jag att jag borde göra det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! Jag gillade den mycket! :D

      Radera