måndag 30 oktober 2017

Utlottning 4 - Fantasy som utspelar sig i Sverige

Ytterligare en vecka har gått och det är dags för en ny utlottning! Alla böckerna, utom Zonen vi ärvde, är sponsrade av respektive författare och är signerade, tack!! Zonen vi ärvde är sponsrad av förlaget, tack så jättemycket!

Den här gången tänkte jag att ni ska få anstränga er lite och försöka svara på en fråga! 
Sista tiden för att vara med är lördag 4 nov kl 18.00.

Vilka böcker gömmer sig bakom de här tre bilderna?!


Jag har gjort så att alla kommentarer måste godkännas. Så skicka svaren och ett sätt att kontakta dig, i en vanlig kommentar så kommer alla att publiceras efter utlottningen.

Skriv svaret och vilken bok du gärna skulle vilja vinna av böckerna nedan.

Vinsten den här gången är en av följande böcker:

Tvåhundra år efter en global miljökatastrof är Stockholm ett slutet och hårt klassindelat samhälle dominerat av trängsel, övervakning samt brist på både mat och dagsljus för de människor som bor under marknivån.

Inspektör May Born, specialrekryterad och privilegierad, arbetar på centralpolisens säkerhetsrotel. I sitt första mordfall efter en ofrivillig tjänstledighet träffar hon på Tom Lexler, en dörrknackande försäljare av städrobotar i tunnelnivåerna. Han visar sig ha oväntat stora kunskaper om det gamla Stockholm via gamla arkiv och det fascinerande Everview. May övertalar honom att samarbeta för att lösa mordfallet och tillsammans upptäcker de saker om både mordet och Stockholm som visar sig leda mycket längre än de någonsin hade trott.

Miriam är thrillerförfattaren med smak för det makabra, vilket har haft en förödande effekt på hennes kärleksliv. När hon tar sig an en skadad, men attraktiv, främling förvandlas hennes lugna lantliga tillvaro drastiskt. Jonathan är en skepnadsskiftare på flykt undan flocken som dömt honom till döden. Vad han har gjort för att förtjäna sin dödsdom vet han inte. Hos Miriam finner han en fristad, men vågar han tro på en framtid eller kommer det förflutna att hinna ikapp honom?


Året är 2096. Rena människors parti styr Sverige med järnhand. Magiska varelser jagas och alla som misstänks vara häxor avrättas vid stora tillställningar.
Häxan Natalja har varit på flykt större delen av sitt liv. Efter att hennes familj fallit offer för häxjägarna känner hon sig vilsen, ända till en främling dyker upp och erbjuder henne en chans att hämnas.

Hon ger sig av på en resa där hämnden snart övergår till något mer och hon hittar tillbaka till en del av sig själv som länge legat dold.

Blodskifte - första boken om kattskiftarna i Jönköping. 

Noras mamma ligger för döden. Förblindad av sorg går Nora rakt ut i vägen, precis när Robin kommer cyklande, och de kolliderar våldsamt. Blödande hamnar de på marken och deras blod blandas. Senare dyker Robin oväntat upp vid hennes mammas dödsbädd och Nora dras in i en främmande värld. Robin visar henne ett parallellt Jönköping som bebos av varelser hon inte hade kunnat drömma om. Själv är hon också förändrad, i hennes blod finns nu kraften att skifta hamn. Men denna nya värld är på väg att utplånas om inte hon och hennes nya vänner agerar snabbt.

Sverige har gått under. Livet är hårt.EN VÄRLD INFEKTERAD AV RÖTA breder ut sig framför dig. Du villinte gå ut i den okända Zonen, men du har inget val. Det är din enda chans. Överlever du i spillrorna?RÖR DIG UT I ZONEN. Överlevarna har gömt sig i bunkrarna, men tvingas ut i det okända när matförråden sinar. Mutanterna roffar åt sig krubb där de kan, medvetna om att det handlar om att äta eller ätas. Maskinvarelsernas kugghjul börjar snurra av egen kraft, de bryter sig loss från sin programmering och tar sina första, gnisslande steg. Men vad händer när alla möts i Zonen?ZONEN VI ÄRVDE är en novellsamling som tar dig till Stockholm efter den stora katastrofen. Här finns de som överlevt, de som muterats och de som skapats av människor. Gör dig redo att möta deprimerade robotsälar i IKEA-kassar, ettriga gnagare, bitska gräsklippare och varelser som vill slita dig i stycken.

Vad skulle du göra om du hamnade i tiden när jakten på häxor var som värst och du själv blev jagad både då och i nutid?Märit och hennes kollegor på Ödets förlag får besök av en gammal kvinna som berättar en aldrig tidigare avslöjad historia om häxprocesserna i Ångermanland. Hon vill att de ska skriva den åt henne. Efter besöket börjar Märit drömma mardrömmar så verkliga att det känns som om hon upplever dem på riktigt. I drömmarna bor hon i en stuga i Torsåker och tiden är den när prästerna fick barn att peka ut kvinnor som tagit med dem till Blåkulla och besökt den Onde.5 kommentarer:

 1. 1. Drakens dotter av Ulrica Edvinsson Sundin
  2. Apollon - Oraklets gåta av Rick Riordan
  3. Mulleboken - De bästa serierna från åren 2000-2001 av Lena Furberg

  Om jag blir en av vinnarna vill jag gärna ha "Magin vaknar" (i första hand) eller "Ensamvarg". :)

  SvaraRadera
 2. Vad kul! Böckerna är Drakens dotter, Apollon - oraklets gåta och Mulleboken - de bästa serierna från åren 2000-2001. Vill gärna vinna Ensamvarg.

  SvaraRadera
 3. Mia Boberg Winlöf31 oktober 2017 kl. 11:43

  Bild 1 är från Drakens dotter av Ulrica Edvinsson Sundin.
  Bild 2 är från Apollon Oraklets gåta av Rick Riordan.
  Bild 3 är från Mulleboken - De bästa serierna från åren 2000-2001 av Lena Furberg.
  Jag skulle vilja vinna Algblomning ^^

  SvaraRadera
 4. Drakens dotter
  Oraklets gåta
  Mulle-boken

  Skulle helst vinna någon av följande böcker
  Blodskifte
  Magin vaknar
  Zonen vi ärvde

  SvaraRadera
 5. bild 1: drakens dotter
  bild 2:oraklets gåta
  bild 3: mulle boken

  jag skulle vilja vinna Karne - skriet från häxberget

  (mvh, Amanda)

  SvaraRadera