fredag 27 september 2013

Reading habits tag

Yeay!! Jag blev taggad av BokrecensionerNu att göra den här! Otroligt roligt!

1) Har du en speciell plats hemma där du brukar läsa?
För mig blir det oftast att jag läser i soffan eller i sängen. Speciellt nu, med tanke på att jag fick en läskudde i födelsedagspresent! Det kan också bero på att jag bor i en etta, och har inte så många ställen att läsa på..

2) Bokmärke eller random pappersbitar?
Bokmärke! Jag gillar att ha gulliga bokmärken! Fina bilder på något jag tycker om. En liten nackdel med e-böcker. Inga fina färgglada bokmärken!

3) Kan du sluta läsa när som helst eller måste du sluta efter ett kapitel eller efter ett visst antal sidor?
Jag föredrar helt klart att stanna mellan kapitel. Det är enkelt att veta vart man ska börja igen nästa gång! Men har jag inte tid, så försöker jag alltid hitta ett nytt stycke att stanna vid.

4) Äter du eller dricker du någonting när du läser?
Nja, inte speciellt ofta. Kan hända att jag äter lite choklad och dricker lite te, men inte mat eller speciellt mycket. Oftast blir jag så inne i boken att jag ändå glömmer bort att jag har något att tugga på/dricka.

5) Brukar du lyssna på musik eller ha på TV:n medan du läser?
Aldrig! TV:n kan vara igång ibland, utan ljud. Men aldrig musik när jag läser! Jag kan ha musik när jag skriver, men inte vid läsning!

6) En bok i taget eller flera samtidigt?
99% enbart en bok. Det har hänt någon enstaka gång att jag läst mer än en bok, men jag gillar att bara ha en bok åt gången.

7) Läsa hemma eller överallt?
Tja.. jag skulle gärna vilja läsa överallt. Men det blir nog bara hemma. Är åksjuk, så kan inte läsa på bussen eller i bilen. Men reser jag så har jag alltid en bok med mig, för det finns ju alltid kvällar, eller bara lata stunder på dagen!

8) Läsa högt eller tyst i huvudet?
Jag läser tyst i huvudet.. men där inne är det ett jäkla liv! Sedan skrattar jag och gråter högt, vilket gör att min bror har gett mig mååååånga konstiga blickar under vår uppväxt!

9) Hoppar du fram i boken eller hoppar du över stycken?
Jag hoppar aldrig fram med vilje i böcker, aldrig. Däremot när det är otroligt spännande kan det hända att jag hoppar fram för att det ska gå fortare, men det är aldrig med vilje, och oftast får jag ändå hoppa tillbaka och läsa om för att fatta något.

10) Bryta rygg eller inte?
Inte! Jag tycker så synd om de stackars små böckerna när folk gör det! Visst, ibland händer det. Men nej nej nej och nej!

11) Skriver du i böcker?
I kurslitteratur så kan jag göra det. Men aldrig i "vanliga" böcker! Det är elakt och sårar deras känslor! Eller något i den stilen... haha

12) Vilka taggar du?
Eli läser och skriver
Nilmas bokhylla
Nellons bokblogg
Nellas böcker

Jag insåg när jag skulle tagga folk, att sökfunktionerna på bloggarna inte var speciellt bra.. Så har ni som blivit taggade redan gjort den, skicka mig gärna en länk med den så jag kan läsa, annars gör den!!

5 kommentarer:

 1. Haha känner så igen mig i frågan om att inte skriva i böcker
  ^^ kul att läsa dina svar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! :D tyckte det va riktigt roligt att bli taggad och få svara! :D

   Radera
 2. Nu ligger mina svar uppe, tack för taggningen! :)

  SvaraRadera
 3. SV: Hehe, kul att du tycker det. Det är rätt intressant med allas svar på detta egentligen för vi är så olika :)

  SvaraRadera