torsdag 26 september 2013

Söker diet!

Innan min tid i USA var det många som varnade mig för att de flesta går upp i vikt under sin tid där. Då jag alltid haft mycket lätt för att gå upp i vikt, började jag motionera under dagarna när jag ändå inte hade något att göra då barnen var i skolan. Och i början gick jag faktiskt ner lite i vikt.

Men.. alltid finns det ett men.. sedan blev jag sjuk. Med det så fick jag sluta motionera, och enkelt förklarat kommer jag inte kunna börja igen någon gång snart.

Så, vad har det här med min bokblogg att göra?! Jo, jag letar nu efter boktips om riktigt bra diet-böcker! (och INTE 5:2!!!) Gärna då som inte innehåller för mycket träning... Finns det något som har funkat för er där ute? Några speciella böcker som har funkat för er? Jag är ute efter att först och främst stoppa viktuppgången, men gärna gå ner lite också, och framför allt att hitta något som håller i längden!4 kommentarer:

 1. 3-timmarsdieten har jag hört ska vara bra. Har inte testat den klokt än men den verkar ha en hel del fakta bakom sig som faktiskt stämmer. Att hålla blodsockret på en jämn nivå och visa kroppen att den inte behöver vara på svältläge och så vidare.
  Bok: http://www.adlibris.com/se/bok/3-timmarsdieten-9789171308689
  Sen är det väl otroligt olika beroende på vem man är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 3-timmarsdieten har jag inte hört talas om innan.. men den påminner lite om GI? Jag ska kolla lite på boken och se om det kan vara något för mig! :)
   Tack för tipset!! :)

   Radera
 2. Jag har en kompis som gick ner med Lchf och som fortfarande äter enligt det! Jag och min sambo testade det också och även vi gick ner i vikt, utan att börja träna överdrivet. Det fungerade dock inte för mig för jag tålde inte omställningen så vi slutade.. Sedan vet jag inte hur bra det är i längden, det vågar jag inte uttala mig om men jag rekommenderar i alla fall boken: Matrevolutionen av Andreas Eenefeldt.
  Här är hans hemsida också: http://www.kostdoktorn.se/

  Lycka till! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Lchf var det först som jag tänkte på också, så försöker just nu hitta lite böcker om det. Jag ska kolla in hans hemsida, så får vi se vart jag hamnar! :)
   Tack igen!

   Radera