måndag 23 april 2012

Världsbokdagen!

Idag är det ju, som de flesta redan vet, världsbokdagen! Detta är något helt nytt för mig då jag tidigare inte varit så insatt i "litteraturvärlden" utan bara läst de böcker jag velat för att det varit trevligt. I år tänkte jag därför att jag skulle vara lite mer aktiv och gå på en bokspaning med temat magisk realism.
Så här fint var jag beredd på att anteckna det som jag tyckte verkade intressant!

Ack ack ack, det skulle jag inte ha gjort... Trots att det handlade om böcker kände jag mig helt missplacerad, ingen av böckerna som de pratade om lät speciellt intressant och jag kände bara igen ett av författarnamnen. Utöver detta verkade det som att jag skulle vara den enda under 40 som var där, något som trots mitt bokintresse fick mig att känna mig illa till mods. I det stora hela kan jag nog faktiskt påstå att jag fick mer ut av att prata med en anställd och fråga om hon hade några tips (10min) än vad jag fick av den timmen som jag spenderade med att lyssna på de två männen som pratade.
Så här satt jag, fint långt fram så jag skulle höra och se bra. Men de gjorde det ju bara svårt för mig att smita där ifrån mitt under allt, och det kunde ju faktiskt komma några intressanta böcker...

Men icke.. jaja, jag ska inte vara allt för elak. Det var flera andra som nickade och såg glada ut när de hörde vissa namn eller titlar, så det var kanske bara jag som var ung och oerfaren eller något i den stilen.

På onsdag har kulturens hus även ett skrivcafé som jag funderade på om jag skulle gå på. Jag gillar ju att skriva, så det skulle kanske passa. Vi får se lite hur det blir, just nu känner jag mig dock inte så pepp. Men man ska tänka positivt!

Idag blev det ett lite klagande inlägg, men jag hoppas att ni överlever och att ni har haft bättre erfarenheter av bokspaningar än vad jag nu har fått!

2 kommentarer:

 1. Jag gillar magisk realism! Men jag hade inte hört några författarnamn inom det området (eller ens att området fanns...) innan jag pluggade litteraturvetenskap så jag förstår dig. Nu är du kanske inte alls sugen på att börja läsa något inom området men om du ändrar så finns det läsvärda magisk realism- böcker. Andarnas Hus av Isabel Allende är absolut en av dem, och egentligen vad som helst av Gabriel Garcia Marquez.
  Hoppas resten av dagen var roligare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, Isabel Allende var det namnet som jag kände igen sedan tidigare. Har en ungdomsbok av henne, Odjurens stad.
   Jag trodde också att jag skulle gilla det, men som sagt lät böckerna de pratade om inte det minsta intressanta. Men vi får väl se, ska iaf behålla listan som jag fick och kanske får göra mig en egen utmaning: läsa alla böckerna! 17 författare och 24 böcker.
   Dock så får det vänta.. hinner inte just nu. Och jo, resten av dagen var bättre :)

   Radera