tisdag 2 augusti 2016

PS: Jag älskar dig

Namn: PS: Jag älskar dig av Cecilia Ahern
Språk: Svenska
Sidor: 445

Handling från Goodreads:
Holly och Gerry har ett perfekt liv tillsammans. De är lyckligt gifta och bor i Dublin, nära släkt och vänner. Vardagen flyter på i full fart och världen ligger öppen. Tror de. Så händer det ofattbara. Ett par månader före Hollys trettioårsdag dör Gerry efter en kort tids sjukdom. Hon förlorar sin bästa vän, mannen hon älskar. För evigt. Han kan aldrig komma tillbaka. Men ändå gör han det...
Ett par månader efter Gerrys död dyker hans sista gåva till Holly upp: "Listan." I tio brev, ett för var och en av årets återstående månader, lotsar han Holly genom sorgen och visar henne hur livet trots allt rymmer både tårar och skratt.
En hjärtevarm berättelse om att hålla fast, våga släppa taget och lära sig älska igen

Omdöme:
Ja, det här var första boken från min TBR-bok som jag har och jag blev inte besviken. Älskade den verkligen! Jag var absolute inte beredd på snyftstormen som jag skulle ha dock. Småsaker som jag tyckte var så fint beskrivna som gjorde att jag började gråta, precis som Holly, lite när som helst och fick min sambo att titta konstigt på mig. Men hennes sorg var så bra beskrivet, om man nu kan säga så. Det var inte bara en gradvis förbättring, utan det gick upp och ner som en frikking berg- och dalbana hela tiden, vilket bidrog till att få storyn att verka äkta.

Jag älskade den här boken och den kommer helt klart att vara en av kandidaterna till "Årets bästa bok" framåt årsslutet.

2 kommentarer:

  1. Jag gillade också den här boken väldigt mycket, just sorgdelen var så trovärdig. Har du sett filmen? Den har inte riktigt samma historia, själva ramen är densamma men annars är det helt olika. Den är i alla fall också väldigt bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, filmen har jag inte sett. Men ja, som du säger så verkar den ha en lite annan historia. Jag får kanske ta och se den någon dag när jag har tid :)

      Radera