måndag 16 april 2018

Att dö väl

Att dö väl är en novell skriven av Eva Holmquist och Oskar Källner. Jag lyssnade på den som ljudbok och den var 2h 36min lång och lästes av Simon Väderklint.

(Att dö väl) Den uppmaningen möttes deltagarna i Steampunkfestivalen sommaren 2014 av. De som hittade på de två mest fantasifulla dödssätten skulle få bli dödade just så, i en science fiction-novell som skulle skrivas av Eva Holmquist och Oskar Källner. Detta är resultatet.

Mänskligheten står inför utrotning. Grendlarna, en ras av ostoppbara krigsmaskiner, förtär värld efter värld. Hanna, en ung djurtämjare, och Alina, en av kolonialmaktens främsta exobiologer, kastas rakt in i ett uppdrag som kommer att avgöra hela mänsklighetens framtid.

Och ja, vilka sätt att dö på alltså! Men väldigt coolt att få "dö" i en novell på det här sättet!

Att dö väl är en actionpackad novell som får in mycket historia i sitt korta format. Man får lära känna huvudpersonerna genom att de har pov i varannan del och där varvas även nutid och dåtid för att skapa levande karaktärer.

Det är två väldigt olika karaktärer som tvingas tillsammans för att försöka rädda mänskligheten. Det enda de har gemensamt är deras passion för sina respektive område. De slängs in i en militärvärld som de inte alls är vana vid och måste kämpa till sina sista andetag för att rädda de människor som de älskar.

Det här var en väldigt bra novell och de fick verkligen in en hel historia i ett så kort format! Jag rekommenderar den till alla som vill läsa lite bra sci-fi!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar