torsdag 19 april 2018

Sherlock Holmes

Från Apart förlag har jag åter igen fått en Sherlock Holmes. Den här gången var det De fyras tecken av Arthur Conan Doyle, bearbetad av Ian Edginton och tecknad av I. N. J. Culbard.

Året var 1887 när Arthur Conan Doyle debuterade som roman­författare. Berättelsen hette En studie i rött och presenterade den konsulterande privatdetektiven Sherlock Holmes och hans följeslagare doktor Watson.Conan Doyle utvecklade sin huvudperson.

I första boken hade Sherlock Holmes varit självupptagen och ständigt sökt efter uppmärksamhet. I den nya romanen, som fick titeln De fyras tecken, hade han mognat och blivit några år äldre. Även Conan Doyle hade mognat, det här var en mer genomarbetad roman. Det var snabbläst, modernt och samtida, men ändå ett starkt äventyr av klassiskt slag.

Baksidetexten säger inte så mycket om bokens handling tyvärr, men självklart är det ett mysterium som måste lösas och Holmes kopplar ihop trådarna. En ung kvinna har fått en vacker pärla en gång per år i 6års tid, på exakt samma datum som hennes far försvann. Nu har hon fått ett mystiskt meddelande om att en person vill mötas.

Lite mord, fängslande jakter och lite kärlek fyller den här boken. Den är lättläst men ändå väldigt spännande. Jag gillar mysteriet och även om det inte går att ligga före Holmes (då man på bilderna helt enkelt inte kan se allt som han sedan tar upp i sitt resonemang) så är det ändå väldigt roligt att försöka.

Precis som förra gången stör jag mig lite på hans extremt stora haka, men det är ändå något man kan ha överseende med. Jag har lite svårare dock för romantiseringen av knark som boken har.

Men boken är verkligen fin, spännande och jag rekommenderar alla som vill försöka sig på en Sherlock Holmes historia att läsa den!

Kolla in här för att köpa den och använd koden BOKLIV för att få rabatt!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar