söndag 8 maj 2016

En liten värld

Namn: En liten värld av Åsa Hellberg
Språk: Svenska
Sidor: 306

Handling från Goodreads:
Har man ingen reskamrat får man väl följa efter någon som är på väg till Arlanda, tänker Elsa, 70-årig änka som inte längre vill sitta ensam i Farsta. I smyg förföljer hon slumpvis utvalda personer och hon hinner komma till både Västerås och London innan den riktigt stora resan står för dörren.

Isabella, före detta filmstjärna, blir fortfarande igenkänd för sitt vackra ansikte. Vid 50 står hon i ett vägskäl och funderar på vad hon ska göra av sitt liv. Ska hon sälja sitt framgångsrika företag, ska hon flytta utomlands, ska hon någonsin våga öppna sitt hjärta för en man igen?

Carina, Isabellas färgsprakande väninna, bor i England och blev nyligen lämnad av sin man för en yngre talang. När allt vänds upp och ner drar hon med sig Isabella in i ett nytt projekt: de ska bo och arbeta tillsammans på den engelska landsbygden.

Slumpen, eller om det kanske är ödet, för samman Elsa med Carina och Isabella och de tre kvinnorna får stor inverkan på varandra. Alla försöker de hitta nya vägar i tillvaron, men det är betydligt svårare att förändra sig själv och sitt liv än de trodde.

Omdöme:
Den här boken hade fått väldigt många blandade recensioner på Goodreads märkte jag när jag skulle fixa hem en liten bild på boken. Och ja, vissa hade lite rätt.

Personligen (och det är ju alltid en själv som man ska lyssna på) så gillar jag den här boken! Det är en romantisk komedi med allt vad det innebär och även om jag kan tycka att det blir lite väl många personer att hålla koll på ibland, så tycker jag ändå att jag hänger med bra. Det var PRECIS en sådan här bok som jag behövde läsa just nu! Lättsam, roande och jag älskar verkligen Elsa! Hon har verkligen en personlighet där inne som bara längtar av att få komma fram. Att bara bestämma sig för att följa efter helt slumpvis utvalda personer, det är nog den bästa (eller kanske sämsta) idén någonsin och jag önskar att jag kunde testa på det någon gång!

I övrigt så gillar jag karaktärerna, även om jag hade lust att slå Carina i huvudet med en stekpanna vid ett tillfälle. Det är roligt att se hur deras olika liv förs samman och hur de kanske kände varandra sedan tidigare.

Jag rekommenderar denna till någon som vill läsa en lättsam bok men att det ändå ska ha lite seriösa inslag, romantisk komedi som sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar