torsdag 26 oktober 2017

Den Utvalda

Varning för spoilers från tidigare delar!

Namn: Den utvalda av Kiera Cass
Serie: The Selection #3
Språk: Svenska
Förlag: B Wahlströms
Ljudbok: 8h 35min
Uppläsare: Frida Hallgren

Handling
America hade aldrig kunnat föreställa sig att det gick att finna äkta kärlek i en tävling som Urvalet. Men hennes känslor för Maxon har växt sig starka och konkurrensen är tuff, så med bara några veckor kvar innan allt avgörs måste hon jobba hårdare än aldrig förr för att vinna. Mot tävlingens slut intensifieras också trycket utifrån. Rebellernas attacker blir blodigare och brutalare, och America som egentligen står på rebellernas sida måste dölja sina sympatier. Hennes enda chans att verkligen förändra kungariket i grunden är att vinna tävlingen och tronen, och hoppas på att även Maxon har mod nog att stå upp för vad som är rätt.


Omdöme
I den här boken måste jag säga att jag var lovligt trött på America och hennes förbannande velande. Helt seriöst, hon kan ta ett beslut och tänka att nu ska hon hålla sig till det (oftast Maxon) och på sidan efter så möter hon Aspen och så börjar hon vela igen. Bleh! Och för att inte tala om att hon tror att hon är universums mittpunkt. Nej, även om jag verkligen gillade boken, så har jag inte mycket över för America i den här delen.

Men, I boken händer det ändå väldigt mycket mer än bara hennes velande. Rebellerna kommer allt närmare och både America och Maxon jobbar för att förstå vad det är de vill och för att kunna hjälpa dem. Maxon tycker jag ändå är ganska vettig i den här delen. Han gör saker som jag själv tycker är helt logiska (men som America självklart flippar ut på) och han försöker att växa in i rollen som han har fötts till.

Ja, det här kanske inte låter som ett jättebra betyg, men det är det ändå! Boken var mycket spännande och jag gillade att se karaktärsutvecklingen bland ex. pigorna och Aspen. Även en av de andra tjejerna förvånade stort och blev nästan en av mina favoriter!

Det var en bra fortsättning och jag hade önskat att även de kommande delarna hade handlat om America, Maxon och Aspen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar