söndag 29 oktober 2017

Det här är månadsinlägget med böckerna som blev tryckta i Oktober!

Det här är ett inlägg i samarbete med Print In Baltic

I Oktober var det inte lika många böcker som kom på svenska, men här är de i alla fall äntligen!

Barnböcker

TÄNK OM ...
En glad bok om att vara olika, men ändå så lika.
För tjugo år sedan blev Inga-Lill Morell kontaktad av Rädda Barnen angående projektet »Barnomsorg i det mångkulturella Sverige«. Hon arbetade då som förskollärare på Solenskolan i Härnösand.

Eftersom Inga-Lill har två utvecklingsstörda söner, som hon ofta berättade om i förskoleklassen, upptäckte hon att eleverna var mer intresserade av likheterna än olikheterna och när barnen började samla på likheter förbleknade olikheterna.
Idén om en bok började växa fram. Barnen deltog med bilder och förslag till text. TÄNK OM ... trycktes i 4 000 ex och de är sedan länge slutsålda. Många har saknat boken och empatiarbetet i barngruppen är idag mer aktuellt än någonsin.

Vi hoppas därför att boken även idag kommer till glädje och nytta. Inga-Lill Morell hade jobbat med utvecklingsstörda barn och vuxna i Sverige och England innan hon tog sin förskollärarexamen i Uppsala 1974 och flyttade till Härnösand. Där föddes Niklas och Rasmus, som båda har Angelmans syndrom.
Förutom TÄNK OM ... har hon skrivit boken »Kamp & Glädje« om sin familj. Inga-Lill föreläser också om hur man kan jobba med empati i anknytning till läroplanen.

Författare: Inga-Lill Morell
Förlag: BLUE Publishing

Skönlitterärt

Rotlös
HAMBURG 1962: En svensk sjöman drunknar i Hamburgs industrihamn.
VÄSTERVIK 2016: En tidig morgon i april får fiskaren Mats Konradsson på Sladö upp ett sargat kvinnolik i sitt fiskenät.
En asylsökande pojke från Afghanistan flyr i panik från boendet i Loftahammar efter att ha misshandlat föreståndaren.
En kvinnlig fritidsledare för Skogsmulle-skolan försvinner mystiskt och spårlöst i skogen kring det gamla sinnessjukhusområdet i Västervik.
En man från hemvärnet har blivit bestulen på både vapen och ammunition vid ett inbrott.
En man från New York har lungcancer och vet att han snart ska dö. Men först vill han hämnas.

Olika människoöden vävs samman och ännu en gång försätts Västervik i panik på grund av ond bråd död. Mårten och Hanna söker efter en fastare grund i sitt förhållande. Medan poliserna i Västervik utreder alla händelser befinner sig något i de mörka betongtunnlarna under det gamla sinnessjukhuset S:ta Gertrud. I det underjordiska kulvertsystemet pågår en kamp. En kamp för rättvisa och överlevnad.

Författare: Niklas Wrångberg
Förlag: Position förlag


Övrigt

Kortlek
Korten i asken, består av intuitivt målade bilder som jag har skapat under flera år. Jag hoppas att bilderna ska vara en inspiration för dig på din väg i livet, att de ska ge dig förklaringar och möjligheter utifrån de funderingar du har. I ett medföljande häfte fi nns, till varje bild, vägledande text för helande. Texterna är intuitivt nedtecknade av Cecilia Målare och mig.
Lena Grundtman www.helandemaleri.seDet här är ett inlägg i samarbete med Print In Baltic

Besök Print in Baltics hemsida.2 kommentarer:

  1. Hej Elina! Tycker allt verkar intressant! ��/Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha det tog en stund för mig att inse att du svarade på frågan från mitt facebooks-inlägg xD haha men spännande, då vet du vad du kan hålla utkik efter nu!

      Radera