måndag 16 oktober 2017

Utlottning 2 - fantasy YA

Nu är det dags för utlottning nummer 2 här på bloggen! Den här gången är temat Fantasy YA. Alla böckerna är signerade!

I den här utlottningen tänkte jag att ni får kommentera de två böckerna ni helst skulle vilja ha, ett boktips på en lite ovanlig bok som kanske inte så många hört talas om, samt en email. Sedan kommer jag att dra TVÅ personer som får två böcker var och EN person som får en bok! Så långt det går kommer man att få de böckerna som man önskade, men har man önskat samma så kan man få en annan. Den som blir dragen först får dem han/hon önskat. Så i den här utlottningen så kommer det att finnas 3 vinnare på 5 böcker!

Böckerna är sponsrade av respektive författare, tack så jättemycket för att ni alla ville vara med!

Anmälningarna kommer att vara öppen t.o.m lördag 21 okt kl 18.00! (Det är tiden för kommentaren som räknas.) Lycka till och dela gärna så att många kan vara med!


Den dunkla natten dolde utsikten. Månen lös svagt över den cirkelformade avsatsen som ramades in av stora, kantiga stenar i svart lava. Jag såg två pålar med spetsade huvuden och svalde hårt. Måste få veta vems huvuden som var pålade. Det var därför jag var här. Mitt uppdrag var att vittna om det jag såg. Mot min vilja fortsatte jag framåt. Driven av ett inre tvång.

Snittad människohud, tjockt, levrat blod. Flikiga slamsor längs med halsens kant. Vidöppna, döda ögon. Skrikande. Plågade. Ansiktsuttryck förvridna i dödsångest. Jag kräktes. Hulkade och kräktes igen. Kroppen skakade okontrollerat och benen bar mig inte. Jag sjönk ihop på marken och blev sittande. Nu visste jag vems huvuden som var pålade.

En kuslig dröm blir inledningen på ett mörkt äventyr. Uråldrig magi måste väckas i kampen mot demonkungen Lord Onekr. Älvkorsets bärare tvingas ut på en resa som kantas av ondska, men även kärlek. Allt ställs på sin spets när kampen fortsätter.

Efter att ha bevittnat mordet på sin mamma flyr Drokina den magiska världen där hon växt upp. Under flykten försöker hon rädda sin lillebror, men på väg uppför en stentrappa tappar hon taget om hans hand och han faller ner och dör. Drokina tar sig till den omagiska världen där hon skapar sig ett liv utanför samhället. Hon skaffar sig nya vänner på vägen, men jagas av demonerna från sitt förflutna – där några är verkligare än andra. För trots att Drokina försöker lägga sitt gamla liv och den magiska världen bakom sig så förföljs hon av demonen Rexmond som har bestämt sig för att ta med henne till sitt rike. Drokina är varken intresserad av hans slott eller rikedomar utan längtar bara efter ett liv i frihet där hennes förflutna inte når henne, men när hennes magiska förmågor oförklarligt börjar växa måste hon förlita sig på Rexmond mer och mer – och frågan är om hon kan få det liv hon önskar eller om demonerna kommer att vinna slaget.

Midnattsklockan slår medan jag springer genom Kintoros sluttande gränder. Jag skulle ha varit på scenen nu, tagit emot de andra kemisternas applåder. Ingen hade vågat neka mig ett forskningsprojekt efter det här. Jag borde ha stannat i bankettsalen, kontrollerat den skärande smärtan.

Bröt den sig ut ur mig? Hur kunde den göra det?

Klackarna slinter mot gatstenarna och jag drar av skorna. Fötterna domnar bort, men jag stannar inte. Jag måste härifrån, måste byta om innan någon ser mig. Klänningen är kladdig av blod.

Equilibrium är berättelsen om Ari, som tvingas fly till rövarstaden Porto du Luando och söka skydd bland smugglare, nickelskojare och illusionister. Det är en roman om identitet och kön, vänskap och magi av författaren till den rosade trilogin om Systemet.

I Eden lever folket skyddade från den värld som togs ifrån dem under det sista stora kriget. Allt är perfekt, harmoni råder. Föda har ersatts av dagliga injektioner som tillgodoser invånarnas behov. För att säkerställa framtidens generationer, importeras regelbundet barn från andra slutna städer runt om i Nya Pangea, den kontinent som en gång kallades Europa.

Lilia, en inbunden flicka på åtta år anländer till Eden. Hon visar sig ha ett skarpt intellekt och efter uppfostran av ingenjören Erling blir hon trots sin ungdom hyllad som ingenjör. Den karriärhungriga politikern Aldo Marco får ögonen på henne, och trots att hon bara är femton år gifter han sig med henne. Men livet som privilegierad hustru blir inte alls vad hon tänkt sig. Med hjälp av helarlärlingen Tristan lyckas hon fly från Eden. Ut till en värld som de lärt sig att det inte går att leva i längre. Mötet med den riktiga världen börjar trigga minnen som Lilia begravt djupt i sitt medvetande. När hon engagerar sig i rebellernas kamp börjar hon ifrågasätta vem hon egentligen är och vilken roll hon spelar i den stora lögnen.

Lilias sökande efter identitet och tillhörighet kompliceras ytterligare av hennes känslor för Tristan och för Friskyttarnas ledare Adrian.

Mirele Dangin har alltid vetat att hon kommer att dö innan hon fyllt tjugofem år. Hon vet inte när eller hur. Det enda hon vet med säkerhet är att det är hennes far som kommer att döda henne.

För länge sedan avsade sig folket sin tro och deras gudar förvisades. Vissa säger att de dog medan andra tror att de finns kvar. Ingen minns längre hur det gick till förutom att gudarna kastade en förbannelse över de fem högsta familjerna innan de försvann. Förbannelser som plågat landet Medaria sedan dess. Ett land som styrs av Mireles tyranniska familj Dangin. Folket har fått nog, och allas ögon riktas mot Mirele som kastas in i ett spel av makt och intriger.

Vem är vän och vem är fiende? Finns det någon hon kan lita på?

Och var är de sista gudarna?

22 kommentarer:

 1. Hej! Svårt val, men jag vill mest av allt ha Friskyttarna samt Equilibrium. Min epostadress är Lovisa.wistrand@gmail.com. Ett ovanligt boktips: Vandraren, av David Gemmell. Vet ärligt inte om det är så ovanligt, men författaren känns mer känd utomlands och inte i Sverige. En riktigt bra fantasybok hur som helst, som alla inbitna fans bara måste ha läst! Armborst, hämnd och hjältar som ska visa sig värdiga.

  SvaraRadera
 2. Hej! Equilibrium är boken jag vill ha allra helst, sedan kommer Mirele Dangin. Ett boktips från mig är en av mina favoritböcker "I am not a serial killer" av Dan Wells. Superintressant huvudkaraktär och handling. Du kan kontakta mig på boktycke[at]gmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är du uppskriven! :D Ska kolla upp boken!

   Radera
 3. Tjo Elina, jag skulle bli jätteglad om jag vann Mirele Dangin och/eller Equilibrium. Jag skulle vilja rekommendera bokserien Septimus Heap av Angie Sage för de yngre läsarna (jag älskar deb "trots" min ålder��) och för de vuxna läsarna skulle jag rekommendera passagen-trilogin av Justin Cronin, jag va helt fast i denna underbara postapokalyptiska skräck/spänningsroman! Om jag mot alla odds skulle vinna så kan du väl kontakta mig via Fb �� //Jonna

  SvaraRadera
 4. Efter som jag redan har Equilibrium skulle jag vilja ha De dödas dolk och/eller Mirele Dangin. Mitt tips blir Flickan från ingenstans av Justin Cronin, det är första delen i en trilogi, har precis köpt sista delen som ligger och väntar på att jag skall bli klar med Equilibrium. epost bjorkman.jon(at)bredband.net

  SvaraRadera
 5. Hej, böckerna jag helst vill ha är friskyttarna och/eller drakens dotter. Jag rekomenderar boken släktet (och de andra två böckerna i trilogin) av Guillermo del Toro och Chuck Hogan. Det är en dystopisk skräcktriologi om vampyrer. Är inte någon som brukar gilla skräckböcker men fastnade för denna boken direkt! Du kan nå mig på louise_00@live.se eller facebook:). //Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. oohh, det lät spännande! :D Du är uppskriven nu!

   Radera
 6. Jag önskar vinna Equilibrium och/eller De dödas dolk. Boken jag vill tipsa om är egentligen en fantasytrilogi skriven på engelska "The Last Oracle", skriven av Emily Wibberley. De tre böckerna heter "Sacrificed", "Forsworn" och "Divined". En serie full av starka karaktärer, mystik, spänning och äventyr!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. okej, låter intressant! Kul med en trilogi. Du är uppskriven nu! :D

   Radera
 7. Hej! Jag skulle bli jätteglad av att få "Equilibrium" eller "De dödas dolk", och mitt tips på en bra bok är "den fantastiska Maurice och hans kultiverade gnagare", av Terry Pratchett

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, du är uppskriven nu! :D

   Radera
 8. Hej!
  Jag vill vinna Equilibrium eller drakens dotter. De dödas dolk är redan på väg till mig.
  Jag tipsar om en av mina favoritböcker sen över tio år tillbaks: the Onion girl av Charles de Lint. Urban fantasy där trasiga människor läker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det var ett tag. Tack för tipset, du är uppskriven! :D

   Radera
 9. Jag vill gärna vinna Equilibrium och Friskyttarna. Ett tips på en bok jag läste i somras: Sorcerer to the crown av Zen Cho, en frisk och fräsch bok om magi i en värld som liknar England på 1800-talet.

  SvaraRadera
 10. Jag vill gärna ha Drakens dotter och friskyttarna. Tipsar om serien "Imperiets dotter" av Raymond E Feist. Serien handlar om Mara som blir överhuvud för sitr hus, Acoma. Hon är den enda kvinnliga ledare bland Imperiets många familjer och flera av de andra härskarna ser sin chans att utplåna huset Acoma när Mara blir härskarinna. Intriger smids och det går inte veta vem man ska lita på. Hedern är allt! Mara spelar efter imperiets regler men tänker "outside the box" vilket får de andra härskarna att börja fundera. Lönnmördare,oväntade allianser och spelregler som tänjs till det yttersta. Min mail jaras1982@hotmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset och handlingen! Låter spännande! Du är uppskriven! :D

   Radera
 11. Skulle gärna tävla om Equilibrium och/eller Miele Dangin.
  Både Drakens dotter och Friskyttarna står i bokhyllan, har läst Drakens dotter och den är bra. :)

  Tipsar om Hamarsmans skatt av Ronnie Lundin. Det är fjärde boken i en serie men jag har bara läst den och tyckte inte att det gjorde något. Riktigt spännande bok. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för boktipset Maria, tyvärr så avslutades tävlingen kl 18 igår kväll och vinnarna är redan dragna (dock inte presenterade ännu). Men det kommer en ny tävling imorgon igen som jag hoppas att du vill vara med i! :D

   Radera