fredag 9 mars 2018

Helgfrågan v.10

Ny helg och ny helgfråga från Mia!


Vad tycker du om särskrivning i böcker?
Tja, för mig som redan har problem med stavning så känner jag att jag inte stör mig nämnvärt på om det har blivit något litet fel i någon bok. Men, kanske om det var ett ord som var särskrivet och återkommer många gånger, då skulle jag kanske bli irriterad på det. Och självklart om stavfel och särskrivningar skulle återkomma genom hela manuset.

Bonusfråga: Lets dance börjar snart(23 mars). Hur är det med dig, brukar du svinga de lurviga någon gång?
Jag gillar och dansa, men har inte gjort det på väldigt länge. Däremot är "träningsdans" (ex Zumba) den bästa träningen som man kan ha!


12 kommentarer:

 1. Jag tror att jag ska försöka öka min toleransnivå vad det gäller särskrivning ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mjo.. men de beror som sagt på hur mycket det är i texten. Sker det överallt så är det ju bara dålig redigering. :/

   Radera
 2. Särskrivning verkar ju helt klart engagera många! :) Tycker ändå det rätt sällan förekommer i tryckta böcker. Något fel som återupprepas lägger man nog helt sant mer märke till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, det är inte så ofta man hittar det. :)

   Radera
 3. Jag är nog arbetsskadad som den lärare jag är. Det är det som jag jobbar med dagligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha ja, det kan jag tänka mig att man blir! Men kämpa på! Det är du som ser till att det blir mindre av dem i framtiden! :D

   Radera
 4. Jag tycker ju lite att om någon har det som jobb att gå igenom text och missar särskrivningar så är det illa på riktigt. Om vanliga människor gör det så har jag en aning mer överseende, men det beror lite på. Alla borde väl ändå se skillnaden i "sjuksköterska" och "sjuk sköterska"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vissa särskrivningar är verkligen uppenbara. Men som du sa, när det är någon som jobbar med att gå igenom en text och de missar sådant, då är det inte bra.

   Radera
 5. Låter kul med Zumba. Det kanske man skulle prova.

  SvaraRadera
 6. Jag har problem med stavningen så jag passar mig noga för att vara polis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha samma här! Men det blir också lite att om jag märker att någon stavat fel, så blir jag nästan lite extra irriterad eftersom "till och med jag ser att det är fel". Mysko det där.

   Radera