fredag 6 juli 2012

Bokbloggsjerka

Jag tänkte vara med i Alkb's bokbloggsjerka den här helgen då jag kände att det var en fråga som jag faktiskt kunde svara någorlunda vettigt på.

Frågan den här helgen är: Vilket bokformat föredrar du?

Jag har under hela min uppväxt alltid föredragit inbundna böcker. Hårda pärmar som var lätta att hålla i utan att vika sig och jag undvek länge att läsa pocket. Däremot har jag de senaste åren börjat läsa mer och mer pocket, och tycker nog nu att det är behändigare med det.

Så jag har gått ifrån att nästan hata pocket, till att föredra det på bara ett par år. Vi får väl se om boken i Excess-format kanske får mig att enbart vilja läsa sådana böcker!

20 kommentarer:

 1. Tycker också att pocket är behändigare men kan hålla med om att de hårda pärmarna är lättare att få grep om.

  SvaraRadera
 2. Det är väl ändå skönt att man kan ändra sig. Jag har gjort ungefär samma resa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju kul att det inte bara är jag som känner så :)

   Radera
 3. Pocket är behändigt, men håller med om att det är lättare att få grepp om hårdare pärmar. Pocket kan vara lite motsträvigt ibland med att hålla sig öppen på den sida man vill att den ska vara på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det har du rätt i. Pocket är ju lite svårare att hålla på rätt sida när man läser :)

   Radera
 4. Visst kan det vara behändigare med pocket, och så är det ju billigare än inbundet, men jag föredrar ändå böcker med hårda pärmar eftersom de håller bättre. men de lösa skyddsomslagen gillar jag inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Det har du verkligen rätt i! Skyddsomslagen på böcker är bara irriterande! :)

   Radera
 5. Jag tycker om både och, både pocket och inbundet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag läser både och fortfarande. Men det blir nog mer pocket nu för tiden, mycket för att det är billigare. :)

   Radera
 6. Jag har nog alltid gillat pocket, men har jag rätt när det känns som att allt fler böcker kommer snabbare på pocket nu för tiden?

  Anette /Feelgoodbibliotekarien
  http://www.dorasbokprat.blogspot.se/2012/07/bokbloggsjerka-om-bokformat.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. nja, jag tror inte det.. det brukar vara ett år efter att den inbundna kommer. Har frågat om ett antal böcker där jag köpt den första i serien i pocket och då vill ha resten i pocket.. brukar få svaret att det dröjer ungefär ett år innan pocket kommer.. :)

   Radera
 7. Jag testade excess formatet för ett tag sedan, och tyckte faktist bättre om det än jag trott. Perfekt för att ligga i solstolen och läsa (fast ger inte mycket skydd för solen som slår i ögonen). Däremot är den alldeles för dyr och alldeles för liten och trist för att ha i bokhyllan, så jag är inte övertygad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. mm, sant. Jag vann min bok, så jag har faktiskt ingen koll på vad de kostar. Men priset är ju oftast i fördel för pocket. :)
   Men det är ju kul att det är någon som har testat det! Jag tänkte att jag skulle ha med min bok när jag flyger till USA, behändig storlek på ett flygplan :)

   Radera
 8. Jag har inte riktigt fattat vad Excess är :/ ... Är det minipocket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, typ. Den är ung. 2/3 så hög och 3/4 så bred. Och sen så öppnar man inte boken som en "vanlig" bok, utan uppåt.. lite svårt att förklara, men jag kan lägga upp lite bilder som visar. :)

   Radera
  2. Ja, men då vet jag! Såg det på bokmässan förra året.

   Radera
 9. Har inte provat excess än, är tveksam om det är något för mig... Men man ska aldrig säga aldrig :)

  SvaraRadera