tisdag 1 maj 2012

Blev utmanad!

Då det har gått runt en massa utmaningar på bloggarna de senaste dagarna och jag har bara väntat.. och jag blev till slut utmanad av Bokmilaskogen!

Så här kommer svaren på hennes 11 frågor till mig!

1. Finns det någon bokkaraktär som du skulle vilja vara?
Det absolut första som poppade upp mitt huvud var Hermione Granger, så det är väl henne jag får säga tror jag! :)

2. Vilken är den bästa klassikern?
Klassikern.. jag vet inte om jag någonsin läst något som räknas som klassiker.. Den enda jag kan komma på som kanske skulle kunna gå under den kategorin, är Ronja Rövardotter som jag läste för måååånga år sedan..

3. Vilken av de författare som har fått Nobelpriset genom tiderna är din favorit?
Nu skäms jag lite... men jag har aldrig läst något från någon nobelpristagare.. Tror jag får göra mig en liten utmaning här.. :)

4. Har du någon fobi?
Jag har saker jag ogillar.. spindlar, hissar... men någon fobi tror jag faktiskt inte att jag har.

5. Vilken filmatisering av en bok är den bästa enligt dig?
Jag har inte läst så många böcker som blivit film, och de jag läst vet jag inte om jag tycker var så överdrivet bra. Möjligvis sista Harry Potter boken/filmen, eller Hungerspelen.


6. Har du något nostalgiskt bokminne?
Alla Harry Potter är väldigt mycket nostalgi för mig, då jag vuxit upp med dem. Men även om jag ser "disney-böcker" så blir jag väldigt nostalgisk, för de läste pappa ofta när jag var liten.

7. Vilken tv-kanal tittar du mest på?
Det är 6an, 5an eller 3an som regerar hos mig.. även om det mest blir film :)

8. Vilken är din favoritplats i en bok?
En plats som jag tycker verkar underbar, i all sin enkelhet, är Carvahall i boken Eragon. Den lilla byn verkar vara så otroligt mysig och omgivningarna är verkligen så som jag skulle vilja bo!

9. Sämsta boken du läst hittills i år är..?
Sämsta bok.. den var svår.. tyvärr måste jag nog säga Solbarnet här. Och det är inte alls för att det är en dålig bok! Inte alls! Utan mest för att det är den boken som helt enkelt passat mig minst... om man läser min recension så ser man att jag faktiskt rekomenderar boken, men till en lite yngre läskrets.

10. Bästa boken du läst hittills i år är..?
Bästa boken är lite svårare, men av den anledningen att jag inte kan bestämma vilken jag ska välja.. så jag säger Matchad och Hungerspels-triologin! ;) så är jag lite olydig och fick in 4st böcker!! :P


11. Brukar du lyssna på musik när du läser? I så fall, vilken sorts musik?
Ingen musik. Har mina läs- och skrivsvårigheter, så jag måste ha det helt tyst när jag läser.. :)


Sedan ska jag komma på 11 egna frågor och utmana 11 andra. Men väntar med att skriva ut dem tills jag kollat vilka bloggare som redan blivit utmanade, och ska se om jag hittar några som inte har det. :)

1 kommentar:

  1. Kul att du ville vara med! :D Jag måste verkligen läsa Hungerspelen någon gång. Men just nu är ju varenda exemplar utlånat på bibblan, eftersom filmen är hajp just nu. :P
    Lyran har ju en tematrio med klassiker just nu - där kanske du kan få lite tips inför sommarläsning. :D Själv kan jag rekommendera "Dödssynden" av Harper Lee. Den är helt underbar, inte svårläst och inte tjock.

    SvaraRadera