söndag 27 maj 2012

De sju bokdödssynderna

Jag var inne på Nellas bokplanet innan idag, och hittade något så roligt som "De sju bokdödssynderna"! Och det måste ju provas på!

1. Girighet: Vilken är din dyraste bok? Vilken är din billigaste bok?
Den dyraste boken jag har blir nog Arvtagaren av Christopher Paolini. Den köptes precis som ny i en affär för  219kr. (Detta är dock om man räknar bort kurslitteratur, vilket jag gör då den är så himla tråkig!!)
Den billigaste boken jag har är Vampyrens märke av P.C. Cast & Kristin Cast. Den kostade 5kr på en loppis, och billigare än så har jag nog aldrig köpt en bok.2. Vrede: Vilken författare har du en kärlek/hat- relation med?
Jag måste nog här välja Suzanne Collins (Hungerspels-triologin). Och det blir nog för att jag inte alls gillade slutet på 3e boken...


3. Frosseri: Vilken författare har du slukat om och om igen utan någon skam över huvud taget?
Här blir det utan tvekan J.K. Rowling! Böckerna om Harry Potter har jag läst flera gånger per bok (förutom bok 6 och 7).4. Lättja: Vilken bok har du struntat i att läsa klart pga lathet?
Lathet vet jag inte.. men en bok som jag slutade med var första boken i "Sagan om Isfolket"-serien, Trollbunden. Jag vet egentligen inte varför, men jag gillade helt enkelt inte boken. Jag tror dock att jag någon gång i framtiden ska ge den en ny chans då alla hela tiden tjatar om att jag "borde tycka om den serien!".


5. Högmod: Vilken bok pratar du ofta om för att framstå som en intellektuell läsare?
Jag tror tyvärr inte att jag har någon sådan bok. Då jag läst mest fantasy- eller hästböcker anser jag inte direkt att jag är speciellt intellektuell. Speciellt inte med tanke på att jag inte tror att jag läst en enda bok som alla "ska ha läst"...


6. Lust: Vilka egenskaper tycker du är mest attraktiva för en manlig eller kvinnlig karaktär?
Generellt sett skulle jag säga att starka karaktärer är det jag vill ha. Inte alltid fysiskt, utan mycket psykiskt. Jag vill att de ska vara smarta, tänka och beräkna saker och veta vad de håller på med. Absolut chansa och ta risker, men vara smarta när de gör de!


7. Avund: Vilken bok skulle du helst få som present?
Ååhh.. här finns det MÅNGA böcker! Men en som jag har tänkt på lite de senaste dagarna är Delirium av Lauren Oliver. Den tycker jag verkar bra och det finns många åsikter om den bland bloggarna jag läser.


Så, det här är mina synder. Vilka är era? Kommentera gärna med en länk!

2 kommentarer:

  1. Vilken kul grej, får se om jag gör den :)

    SvaraRadera
  2. http://elilaserochskriver.wordpress.com/2012/05/30/sju-dodssynder-i-bokform/

    :)

    SvaraRadera