lördag 12 maj 2012

Dag 1

Det här blir det första inlägget i '30 days of books'!

Day 01 - The best book you read last year.

Den bästa boken förra året... det blir nog Skuggvarelser av Magnus Nordin.

Det var den första boken jag läste på 2-3år och gav mig verkligen läsglädjen tillbaka. Den var spännande och jag sträckläste både första och andra boken i serien, tredje fick jag dock vänta på i några månader. Jag gillade att boken utspelade sig på Gotland, och att Nordin lyckades få omgivningarna att kännas så verkliga. Men framför allt gillar jag idén, och är nog obotligt avis på Nordin för att han kom på idén!

Från adlibris:

En tankeväckande rysare om främlingskap, första kärleken och skuggvarelser undertecknad Magnus Nordin - en spänningsförfattare som aldrig gör läsaren besviken.
Daniel bor med sin alkis-pappa i ett litet samhälle på norra Gotland. Alla känner alla i bygden. Ödehuset i byns utkant har de alla besökt någon gång och historierna om huset är många, den ena läskigare än den andra.
Ingen vet vem den nya familjen som har flyttat in i ödehuset är. Spekulationerna börjar direkt. För visst är det något konstigt med de tre nykomlingarna. De är skygga, ser underliga ut och har sneda, bärnstensfärgade ögon. Var kommer de ifrån egentligen?
När Daniel ser Kira första gången är det kört; deras förälskelse är lika självklar som omöjlig. Det blir en intensiv och mystisk sommar fylld av gåtor, kärlek och död.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar