söndag 3 december 2017

Adventsutlottning 1 - Fantasy

Idag är det första advent! Har du fått upp en ljusstake? Jag har inte hunnit med att pynta alls, och nu sitter jag här istället. Bloggen är helt klart roligare än att fixa hemma, tycker jag.

Den här utlottningen håller vi lite enkel, då det ändå är mycket som ska fixas innan jul! Skriv i kommentarerna och berätta om ifall du har några speciella traditioner så här innan jul. Glöm inte att skriva ett sätt att kontakta dig på också! Det finns tre böcker i potten och jag kommer att dra tre personer som vinner en var!

Sista anmälningen är på onsdag, 6/12 kl 23.59. Och på torsdag kommer jag att avslöja vinnarna!

”Vi är en brist i ekvationen. Vi ska inte ens vara här.”

När Tom Landers liv är som mörkast dyker den hemlighetsfulla Emely upp. Hon säger att han sovit sedan dagen han föddes men att det nu är dags att vakna. När hon berättar att de träffades första gången i den galliska byn Manola, när Tom marscherade in med de romerska legionerna, vill han tro henne – men tanken att det skulle finnas människor där ute med märkliga förmågor som redan levt många liv är bara för svår att acceptera.

Emely är dock inte den enda reinkarnatör som upptäckt Tom. En mäktig fiende från det förgångna har vaknat och närmar sig nu för att avsluta den strid som påbörjades redan för 2 000 år sedan.

Rick is a successful writer living in New York City, Anna has just lost her her job as a collage teacher in Boston, Dan is a frustrated insurance agent from London, and Matylda is a Polish girl scout getting ready to settle in Madrid. One day, they all falll asleep, and when they wake up i the middle of some mysterious woods, they have only one thing in common - they want to return home.

OBS! På engelska

Vad skulle du göra om du blivit såld, av den enda person du litar på, till en man som njuter av att plåga och utnyttja andra? Samla mod och fly ut i en värld du inte vet något om, eller ge upp och låta någon ta din frihet ifrån dig? Atiline, en ung kvinna, väljer att fly från en beryktad slavägare och kastas därmed in i en farlig katt- och råttalek som får återverkningar långt utanför henne själv. Hon följer det enda spår hon har, mot en möjlig fristad, men drivs också omedvetet mot en överraskande sanning om sig själv och sitt magiska arv.

Bränt Land är första boken i trilogin Arvet efter Mörkertiden. Handlingen utspelar sig i en sargad värld, där magi är belagd med dödsstraff, där människor gläds åt att äga andra och där en maktlysten kejsarinna driver ett ödesdigert spel med sitt land som insats. Allt för att bli den envåldshärskare hon alltid velat vara. Mitt i allt detta återfinner vi Atiline, vars desperata kamp får konsekvenser ingen kunnat föreställa sig.

14 kommentarer:

 1. En jultradition som jag har är att titta på gamla julkalender igen medan man mumsar på en chokladkalender;) kan nås på mikkan_loppe@hotmail.com
  God jul :)
  Mvh Michaela Larsson :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en bra tradition! Kollar du på den nya också? :)

   Radera
  2. Ja den är bra :) tittar du på den? :)

   Radera
  3. Nej, det har inte blivit så. Hade planer på det så jag kanske tar ett ryck nästa helg och kollar ifatt. Den verkade bra! :)

   Radera
 2. Tjo
  Min tradition är att fly landet och fira jul i något varmt och skönt land ���� dock verkar det inte bli så iår och därför skulle jag vilja vinna den första boken att försvinna in i nu under dessa mörka tider!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så kan man ju också göra! :) Tråkigt att du inte kommer iväg i år då, vi får hoppas att du får en bra jul ändå! :)

   Radera
 3. Att gå ut i skogen och hugga egen julgran är tradition för mig. Gjorde det med min far nör jag var liten och har fortsatt sen dess. Nu är det make och son som får följa med på julgransjakt☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. jaras1982@hotmail.com kan ju va bra att ha...

   Radera
  2. Det låter supermysigt! :)

   Radera
 4. Vår tradition är att ta fram allt julpynt på första advent. Spelar julmusik hela tiden fram till det att allt pynt är uppe. :) Är gärna med i utlottningen av sista boken, Bränt land.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen julmusik resten av december sen kanske? ;) :D

   Radera
 5. Det viktigaste i juletider är helt klart julstjärnorna för mig, jag bor i Norrlands inland och här är det mörkt mest hela tiden under vintern. Det mysiga skenet från julstjärnorna och alla ljusslingor gör att mörkret inte känns lika evigt. Traditioner i övrigt är att träffa nära och kära, klä julgranen kvällen innan julafton och gå på julmarknad. Och julmusten förstås!

  Mig kan man nå på anna.melin.morberg@gmail.com
  Jag har dock svårt att läsa engelska så är gärna med i utlottningen av Skymninseld och Bränt land. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååhh, jag saknar snön i norrland :) Bodde dock i Luleå, men det var ju mer snö än i småland iaf! xD haha :)

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera