söndag 10 december 2017

Adventsutlottning 2 - Girl Power

Jag visste inte riktigt vad jag skulle kalla det här paketet för, men Girl Power får duga. Idag är det den andre advent och den här gången tänkte jag att det blir ett enda stort paket som man kan vinna i utlottningen!

Lämna din kommentar senast 23.59 på onsdag, 13/12. Skriv gärna och berätta om hur du brukar tänka kring julklappar (köper redan i september eller väntar tills absolut sista minuten) och dela gärna utlottningen i sociala medier (det är inget krav dock). Glöm inte att skriva hur jag kan kontakta dig med! Lycka till!

Tack författarna och förlagen för exemplaren!


Den politiske debattören, konstnären och serietecknaren Bim Eriksson, debuterar här i bokform, med bilder och serier som inte liknar något annat. Hon tar den tecknade serien till en ny dimension, som är på samma gång provocerande och poetisk. ”Det kändes lugnt när mina känslor dog” är en självbiografisk seriesamling av bilder och berättelser. Som en blandning av kladdig make up och feministisk samhällskritik. Det är absurt och humoristiskt med psykologiska övertoner, där huvudpersonen till slut räddas av ”Existensens heliga moder”.

Boken formar sig till ett experiment, som gestaltas både på det personligam, sociala och politiska planet. Huvudpersonen tar selfies för att se om det sorgsna också syns på utsidan, och blir vän med en häst, samtidigt som begravningen av en hamster blir livsavgörande. Oväntade dialoger, obegripliga separationer och förödande förhållanden, skrik och rop på hjälp.

Bim Eriksson beskriver själv: ”Jag minns inte riktigt när mina känslor dog. Om det var på hösten när du bytte stad utan att tala om det för mig och sen ljög eller om det var i samband med att hamstern dog. Kanske var det när du var ett rövhål och sa att vi inte kunde ses mer för att jag skulle bli så himla kär i dig eller var det när du trodde att chokladresterna i min säng i själva verket var bajs?


Som Frankensteins monster. Simone står äntligen på scen och sjunger igen och hon känner hur alla kroppsdelar börjar kommunicera och får liv. Efter en personlig systemkollaps flyr Simone till föräldrahemmet på västkusten och startar om sitt liv. Året när hon fyller femtio ska bli hennes År Noll. Snart har hon både öppnat mindlessness-anstalt för utsjasat stadsfolk och återförenat sitt gamla punkband. Men det där bubblet i blodet från ungdomen – går det att återproducera eller har det för evigt pyst ut som kolsyran i en avslagen läsk?

Eva Rosengren debuterade 2016 med romanen ”En brasiliansk, med svans” som legat 40 veckor på pockettoppen i Akademibokhandeln i Göteborg. Eva är journalist och har tidigare arbetat vid Utrikesdepartementet och SVT. Numera är hon bosatt på Bohus-Björkö i Göteborgs norra skärgård.
Zelda saknar täckning, på betalkortet, bostadsmarknaden och kärlekskontot. Men framförallt i mobilen, för i farsans källare på landet finns varken wifi eller 3G. I denna den femte boken om Zelda har Stockholm återigen spottat ut den ambitiösa mediefeministen och hon lägger om strategin i ett mögligt pannrum hos sin sjukskrivne far, söker tröst i ett ekokollektiv hos höggravida kompisen Karma och far till Värmland med kompisgänget. Där går hon vilse bland konspirationsteoretiska vildmän, övervintrade raggare, snåriga rödvinsdiskussioner och djupa skogar. Innanför tullarna kan ingen höra en skrika men i urskogen ekar nu Zeldas häxvrål.

7 kommentarer:

 1. Jag har inte så många julklappar att köpa men jag börjar fundera kanske i november och sen köper jag allteftersom. Våra barn ska förstås få klappar men för oss vuxna blir det inte så många. Sambon och jag skippar nog klappar till varandra i år, lite tråkigt tycker jag eftersom jag gillar att få, men men... jag ger nog honom en liten klapp i alla fall. På min sida av släkten köper vi vuxna något second hand och kör "julklappsbyteslek".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar idén att köpa något på second hand :) Det finns många fina och bra saker där! :D

   Radera
 2. Jag vill alltid köpa fler julklappar än min plånbok tillåter men brukar få begränsa mig till ett paket per person för större delen av familjen. Sambon och mamma brukar få flera dock. Älskar att fundera och planera fram vad dom ska bli glada av, och börjar redan i november med planerandet men lyckas aldrig bli helt klar förräns sista veckan innan julafton. I år handarbetar jag många julklappar, vilket jag kommer få ångra dagen innan julafton när jag fortfarande sitter och virkar desperat på det sista :p
  Du når mig på Discord som vanligt ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men handarbetat är ju ändå fantastiskt roligt att få! :D Själv har jag fastnat lite i "en lite dyrare" julklapps-träsket och har svårt att istället köpa mindre små :)

   Radera
  2. Det är alltid en konst att balansera rimlighet mot ekonomin :D

   Radera
 3. Varje år innan jul tänker jag att jag ska köpa i god tid😊 Men så springer tiden iväg och det blir ändå i sista minuten som man köper😔 jag hoppas det blir bättre i år 😉🎅

  Kan nås på mikkan_loppe@hotmail.com

  Kram Michaela Larsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du har väl ungefär den här veckan på dig! ;) haha

   Radera