söndag 17 december 2017

Adventsutlottning 3 - Noveller

Då jag själv just nu läser Grimm, en novellsamling med olika twists på sagorna, så tyckte jag att det passade att veckans utlottning skulle vara novellsamlingar!

FYRA böcker går det att vinna och alla är signerade! Kommentera senast kl 23.30 på torsdag 21/12, och skriv vad som är det bästa med just novellsamlingar och vilken av dem du helst skulle vilja vinna. Glöm inte att lämna ett sätt att kontakta dig på!

Tack till författarna för exemplaren!


Sju noveller som kryssar mellan science fiction och skräck, som vandrar genom parallella världar till universums slut och bortom.

"Oskar Källner rör sig skickligt i science fiction-landskapet och imponerar med visionärt djup och fängslande öden."
- Kristina Hård

Noveller som ingår:
- Vid världens ände
- Tills tiden skiljer oss åt
- Jormungand
- Memento Mori
- En sista kyss farväl
- Stockholms drottning
- Gamma

En novellsamling med isande skräck och svindlande science fiction som även ställer frågan vad det är att vara människa idag och i en avlägsen framtid.

"En av Sveriges främsta fantastikförfattare spänner ut vingarna och lyfter genom nio fängslande berättelser." -KG Johansson

Noveller som ingår: 
- Korpen 
- Pancasila. 
- Byssan lull 
- Där staden dragit fram 
- Yulebocken 
- Det enda som betyder något 
- Hon som dömer 
- Mannerskiölds herrgård
- Lucifers säd

Trädet är en antologi som tar dig på en resa inom fantasy, thriller, magisk realism och feelgood. I alla noveller finns ett träd som spelar en viktig roll för berättelsen.

NOHIDING förlag & Emelie Kempe presenterar stolt “Jul igen” — en antologi med 24 berättelser. En julkalender.Ingen julberättelse är den andra lik.Mysiga sagor blandas med nytänkande verk i en härlig, ibland skrämmande, julstämningskompott.


12 kommentarer:

 1. Jag tycker att det fina med noveller är just att de innehåller så mycket med så lite text. Alla har tid att läsa en novell! Perfekt!
  Jag skulle vilja vinna "munins skärvor" eftersom jag läst att författarens beskrivningar är så bra av fantasy/science fiction världen. Jag skulle vilja läsa dels av intresse men även inspireras och lära mig att skriva fantasy, eftersom det är min dröm att bli författare!
  Ni kan kontakta mig via mobil 0729748792 eller epost linkul3@hotmail.com

  Vänlig hälsning Linnéa Kuling!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men eller hur! Så passande format! :) Roligt att du är med Linnéa! :)

   Radera
 2. Jul igen är en novellsamling som jag hade velat läsa! Det verkar väldigt mysigt med noveller, lagom långa historier så här i juletid när man har fullt upp med bak, pynt, förberedelser osv. Jag har faktiskt aldrig läst en novellsamling så det hade varit roligt att prova på!
  Mvh Emmasbokhylla emmasbokhyllaa@gmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men då får vi hoppas att du vinner en nu så att du kan få läsa lite noveller! :D

   Radera
 3. Munins skärvor av Oskar Källner vill jag vinna. Novellsamlingar är så intressant att läsa, varje berättelse kan ha ett nytt perspektiv, en annan berättarstil och vara inom vitt skilda genres. Samlingar är också smidigt att ha på sängbordet där en novell är perfekt att börja och avsluta samma kväll. /Jessika Lilja mail:jessika.lilja at live.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läser noveller nu innan jag går och lägger mig. Precis som du sa så är det perfekt. Aldrig det där "bara ett kapitel till", för historien har ju fått sitt lilla slut redan :)

   Radera
 4. Det bästa med novellsamlingar är att historierna är korta så att de går att läsa vart som helst, när som helst.
  Önskar vinna Trädet. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut :) Läser man snabbt kan man säkert hinna en eller två till eller från jobbet :)

   Radera
 5. Det bästa med noveller är att dem är spännande och lätta att läsa💖 det är kul att få läsa av flera olika författare och följa med till deras världar 💖 vill även själv bli författare så passar perfekt💖💖💖 vill vinna alfa och omega av Oskar källner💖💖 du kan nå mig på
  mikkan_loppe@hotmail.com
  God jul 💖💖💖
  Kram Michaela Larsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kan tipsa då om den här novelltävlingen :) http://sofipoulsen.se/2017/08/31/novelltavling-2018/
   Jag funderar själv på att vara med, men vi får se hur det blir :)

   Radera
 6. Jul igen skulle jag gärna vinna. Eller trädet. Gillar att det händer saker och ting snabbt i en novell och inte behöva traggla sig igenom fleeera kapitel innan det börjar bli intressant som det ibland kan vara i böcker. Skönt att känna att man hinner läsa färdigt oxå eftersom de är korta.

  Sara Johansson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut :) Man hinner både få början, lite action och sedan ett slut på ganska kort tid :)

   Radera