onsdag 13 december 2017

Böcker som blev tryckta i November

Det här är ett inlägg i samarbete med Print In Baltic

I november så var det tre böcker som blev tryckta på Svenska och som skulle vara relevanta för min blogg. I fortsättningen kommer det vara så att inläggen som kommer upp på bloggen kommer att presentera böckerna som kom upp förra månaden, för att vi ska vara säkra på att vi fick med alla.


Barnböcker

Siri, rymlingen och smugglargropen
Siri kryper in i en dold tunnel på mammas jobb. Hon hör röster avlägset. Vem är det som stulit diamanten? Och varför hittar de en plast-orm med ett kryptiskt meddelande vid sommarstugan? När presidenten ber henne förvara beviset på ett säkert ställe, ställer hon såklart upp. Men vem är skuggan som förföljer dem? Följ med Siri på fyra nya äventyr tillsammans med gamla och nya vapendragare. Boken passar bra för högläsning.

Författare: Katarina de Verdier
Förlag: Sijis agent


FantasySilverfejden och trollkarlarnas förlorade kraft
”Det här är berättelsen om mitt andra äventyr i underjorden och hur jag fick reda på vad som hänt där nere förr i tiden.” - Ellie

Ellie möts av stor oreda då underjordens kungar har blivit osams över silvret som är borta. Hon är övertygad om att någon har tagit silvret, och tillsammans med Pytte och Mischa bygger hon en fälla för att fånga tjuven. Men innan någon tjuv är fast upptäcker hon att underjorden har fler hemligheter, och en ledtråd för henne till biblioteket. Kommer hon att hitta den underjordiska boken och få reda på mer om silverfejden, och hur det kom sig att trollkarlarna förlorade sin kraft att trolla med allt levande? Följ med Ellie på ännu ett fartfyllt äventyr! Silverfejden och trollkarlarnas förlorade kraft är den andra boken i serien om Underjorden.

Författare: Sofia Jarlo
Förlag: Five Directions

Självbiografier

Minnen från Märsta Polisdistrikt
I denna dokumentär skildras händelser, stora som små, av poliser och civilanställda. I Märsta polisdistrikt var ingenting för litet eller för stort för att kunna utredas och den brottsförebyggande verksamheten var väl utvecklad i nära samarbete med skolor och sociala nätverk. I Sigtuna och Upplands Väsby kommun fanns efter polisens förstatligande 1965 ett väl fungerande samarbete mellan polisen, kommunerna och allmänheten under de trettio år som Märsta polisdistrikt existerade. Ett polisdistrikt där polisledning och åklagare hade ett nära samarbete med personalen och där personalens egna insatser uppmuntrades. Minnen från Märsta polisdistrikt handlar inte om utredningar utan om händelser som fastnat i minnet på äldre poliser och civilanställda och om hur de själva upplevde olika situationer och om hur de löste problemen.

Författare: Stig Hälludd med kollegor
Förlag: Hälludds förlag
Det här är ett inlägg i samarbete med Print In Baltic

Besök Print in Baltics hemsida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar