måndag 8 januari 2018

Den stora Jordgubbsjakten

Det här är en av den finaste böckerna jag läste förra året. Bilderna i den är helt fantastiska! Oskar Källner har skrivit den här boken, om nissarna och den stora tävlingen för att hämta hem den första jordgubben, och Marta Leonhardt har gjort illustrationerna. Den stora Jordgubbsjakten är 26 sidor lång och klassad som 3-6år. Personligen tycker jag att den passar alla åldrar och jag ska absolut läsa den nästa gång mina brorsöner kommer på besök!

Sommaren har kommit till storskogen. Fåglarna kvittrar i träden och dansmössen har uppvisning under den gamla eken. Då är det dags för den stora jordgubbsjakten!

Nissarna utser tre hjältar. Den första är Torgeir, den bästa kaninryttaren i hela skogen. Den andra är Alfina, hon som kan flyga i kapp med vindarna. Den tredje är Jari, fast alla skrattar åt honom då han kommer ridande på en sköldpadda.

Samtidigt viskas det att Jari är något av en trollkarl. Kanske har han ett trick eller två att ta till.

Det är en härlig berättelse där tre små nissar tävlar med sina olika djur. Om Jari är en trollkarl eller inte, det ska jag låta vara osagt, men han hade i alla fall några trick i rockärmen! Tack så jättemycket för rec-exet!

Jag rekommenderar den här till alla som har barn! Eller till de som kanske vill ha barn! Eller till de som bara vill ha en fin bok! Men mest av allt så rekommenderar jag den till barnen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar