fredag 12 januari 2018

Helt klart skulle-tag

Idag fick jag för mig att jag skulle göra en liten tag. Det var länge sedan nu och jag hittade den här hos Vargnatt i höstas. Vad skulle du själv ha svarat på frågorna?

1. En bok som helt klart skulle ha en uppföljare.
Oj, denna var faktiskt ganska svår insåg jag! De flesta böcker som jag verkligen gillar har varit serier visade det sig nu när jag kollade igenom mina listor. Men, bara för att jag skulle vilja upptäcka universumet mer så väljer jag Stormvinge av Oskar Källner.

2. En bok som helt klart skulle ha en spin off-serie.
Jag skulle vilja se historien om Nicki och Rachel från Drakens dotter av Ulrika Edvinsson Sundin

3. En författare som helt klart skulle ha skrivit fler böcker.
Den här var jäääättesvår! Jag insåg att alla författare som jag kom och tänka på var debutanter eller som har debuterat de senaste två åren. De jobbar på det! Så, här väljer jag Harriet Muncaster, som skrivit Isadora Moon-böckerna. Henne är jag lite mer nyfiken på!4. En karaktär som helt klart skulle ha blivit tillsammans med någon annan.
Nope, även här får jag hoppa. Kom inte på någon som jag inte gillade..

5. En bok som helt klart skulle slutat annorlunda.
The Death Cure av James Dashner. Helt ärligt så minns jag inte helt hur det slutade, men jag minns att jag var sjukt besviken på slutet och att jag önskade att jag inte läst klart den.

6. En bok som helt klart skulle ha ett filmkontrakt.
Alltså, jag lever fortfarande på hoppet om att någon, någon gång, kommer att försöka sig på att göra Eragon till en (bra) film igen.

7. En bok som helt klart skulle ha ett serie-kontrakt.
Red Queen av Victoria Aveyard. Jag tror att den serien hade gjort sig superbra som en tv-serie!

8. En bok som helt klart skulle ha varit skriven ur endast ett perspektiv.
Alltså, just nu kommer jag verkligen inte på någon bok som är skriven ur mer än ett perspektiv. Så jag får nog tyvärr hoppa över den här frågan.

9. En bok som helt klart skulle byta omslag.
Här väljer jag Den tunna hinnan av Astrid Ahlberg. Boken är riktigt bra, men för mig fungerar inte riktigt omslaget tillsammans med innehållet. Ett omslag som reflekterar innehållet lite mer skulle jag gärna vilja ha.

10. En bok som helt klart skulle behållit sitt originalomslag.
Här väljer jag faktiskt en serie, Månkrönikan. Jag gillar inte alls de svenska omslagen som de gjorde. Jag hade den första boken med robotfoten i skon och min kompis hade den röda kappan. Men 3e boken har vi bara hittat med den extremt oproportionerliga flickan på. Jag menar, hur lång är hennes överkropp?! Armen?! Halsen?!11. En serie eller författare som helt klart skulle ha slutat efter en bok.
Hmm, då jag precis lyssnat klart på Ready Player One av Ernest Cline så känner jag mig ganska nöjd. Jag gillade hur den slutade och det är lite öppet över deras framtid. Dock så kan man se på Goodreads att författaren har bekräftat att han skriver en fortsättning. Det behövs inte. Han ska sluta historien här. Nu riskerar han bara att förstöra, vilket är trist.


4 kommentarer:

 1. Nu har jag bara läst första boken i serien av Victoria Aveyard men hade också gärna sett den som serie :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror att den hade passat som en serie :)

   Radera
 2. Håller med om Ready Player One, den känns verkligen avslutad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men eller hur! Vet helt ärligt inte om jag ens kommer att bry mig om att läsa nästa.

   Radera