torsdag 4 januari 2018

När äventyret väntar

När äventyret väntar var en väldigt mysig bok som är andra boken i serien Systrarna & Kärleken. Den är skriven av Sofia Fritzson och lyckades vara precis vad jag behövde när jag läste den. De 269 sidorna var snabbt förbi och jag kände en myskänsla i magen när jag var klar, precis som det ska vara efter en feelgood-roman.

Fanny Storm balanserar på lagens gräns och har inga ambitioner att förändra sitt liv. Men så möter hon Christopher Floros. Han är ensamstående pappa till en tolvårig dotter, och på jakt efter någon som kan hjälpa henne med läxorna och dessutom vara en positiv förebild. Fanny är definitivt inte rätt person. Men när ödet för de två samman väcks en stark attraktion till liv, en dragningskraft som kan utvecklas till djupa känslor. Ska hon våga släppa sin stolthet och lita på en annan människa?

Det här var som sagt en mysig bok. Den var lätt att läsa och lite enkel att förutspå ibland, men det är inget som stör. Tanken med feelgood är ju just att man ska må lite bra av den. Jag gillar att Fanny och Christopher är så olika, även om det kanske blir lite väl stereotypiskt ibland. I det stora hela en bra, mysig bok.

Jag skulle rekommendera den till alla som vill läsa något enkelt och mysigt för att få lite kärleksstämning i livet. Tack HarperCollins Nordic för rec-exet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar