fredag 11 maj 2012

Ny författare förra året?

Idag tänkte jag att jag skulle vara med i min första bokbloggsjerka! Frågan den här helgen var: Upptäckte du någon ny författare under förra året som du kan berätta lite om?

Mitt svar här blir nog Magnus Nordin. Jag köpte två böcker av honom förra sommaren och de gjorde faktiskt att jag började läsa igen, efter en torka på ungefär 2-3år. De gjorde att jag fick tillbaka min läslust! Han klassas av Bonnier Carlsen som "spänningsromanförfattare" och böckerna som jag läste av honom var Skuggvarelser och Blodets röst.

Han är född -63 och bor numera i Årsta i Stockholm. Han var i början av sin skrivarkarriär även högstadielärare, men ägnar sig numera helt åt skrivandet. 12 blöcker har han skrivit och 2003 fick han pris för 'årets bästa ungdomsdeckare' för boken Prinsessan och mördaren. Han är även med i bandet Cardboard Villains och spelar där bas.

12 kommentarer:

 1. Det var ju kul om du fick din läslust tillbaka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, har haft en bok vid min sida sedan dess. Och det känns otroligt skönt, jag älskar ju faktiskt att läsa! :)

   Radera
  2. Måste var ett av de finaste betygen att ge en författare. Tänk att ge läslust tillbaka till en person - härligt! Jag har en gång i mitt liv haft en långvarig lästorka och vet hur skönt det är att hitta tillbaka till böckernas värld. Det är så givande på så många olika sätt det här med läsning.

   Radera
 2. Jag undrar om jag inte har en bok av honom i min bokhylla... Har aldrig läst något av honom, men det kanske jag skulle ta och ändra på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag att du ska! :)Jag fastnade ju för serien Skuggvarelser, Blodets röst och Skuggvandrare. Jag har även Djävulens Märke i min hylla, oläst. Hoppas att jag hinner läsa den innan det bär av till USA. :)

   Radera
 3. Åh en jag inte hört talas om. Måste upp på listan :)TACK!

  SvaraRadera
 4. Han finns på listan, som tyvärr (?) är ganska lång.

  SvaraRadera
 5. Varulvar och liknande är inte riktigt min grej, men det här låter intressant. Kanske kan jag omvändas om jag börjar med en ungdomsbok :) Såg att hela den där serien finns att låna som e-böcker...

  SvaraRadera
 6. Kul att du hittade igen till läslusten
  Jag har aldrig läst någon av hans böcker, men kommer ha namnet i bakhuvudet när jag letar böcker nästa gång

  SvaraRadera
 7. En författare som ger läsarna läslusten tillbaka kan nog vara värd att kolla upp :)

  SvaraRadera