onsdag 23 augusti 2017

Reisa

Namn: Reisa av Emelie Kempe
Serie: Röda Ögon #1
Språk: Svenska
Sidor: 262
Förlag: Nohiding Förlag
Rec-ex: Ja

Handling:
Världen är täckt av is. Solen har försvunnit och i mörkret föds skuggorna i natten, med glödande röda ögon och en omättlig hunger för människoblod. Under Stormen föds även en flicka, som får sitt namn efter den kvällen, Storm.

Nyårsafton, tjugo år senare, attackerar Röda Ögonen Storms hem. Morgonen efter är huset färgat av död. Med hjälp av sin lillasyster Freiya leder Storm överlevarna till en ny plats, ett nytt hem.

Men hur länge kan de fly från Röda Ögonen?
Vem är den mystiska Kol och hennes krigiska klan?
Och finns det ett sätt att tillsammans få ett slut på den eviga vintern?

Omdöme:
Jag gillade verkligen den här boken! Det var länge sedan jag läste någon zombie-bok. Det är inte rakt ut zombier i boken, men de är levande döda med röda ögon som vill äta människor...zombies!

Världen som författaren bygger upp är intressant och jag hoppas verkligen att man kommer att få reda på mer om den i kommande böcker. Hela världen har en evig vinter och huvudpersonen Storm och hennes familj måste kämpa för att överleva. Både kyla, hunger, röda ögon och interna konflikter hotar dem hela tiden.

Karaktärerna är intressanta och har ett bra djup, till och med lille 2-årige Erik får vara på både bra och dåligt humör. Storm är en krigare, men mår ändå alltid dåligt av blod. Hennes syster är en krigare med även deras läkare. En kille är stor och kaxig men blir ändå nervös när han ska representera dem i en tävling. De har alla flera sidor som visas på många olika sätt.

I övrigt så hade texten i boken gärna fått vara någon storlek större, men det är väl ungefär det klagomålet jag har.

Jag rekommenderar den här boken till någon som inte är rädd för blod och vill ha något spännande med intressanta twister i.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar