onsdag 16 augusti 2017

Scarlet

Namn: Scarlet av Marissa Meyer
Serie: Månkrönikan #2
Språk: Svenska
Sidor: 456
Förlag: MIX förlag
Rec-ex: Nej

Handling:
Scarlets mormor, den berömda rymdpiloten, har försvunnit spårlöst. Samtidigt dyker den mystiske Wolf upp. Han är en vildsint slagskämpe - men han är den ende som erbjuder henne hjälp.

Långt därifrån, i Nya Beijing, sitter Cinder fortfarande fängslad. Inte ens Kai kan rädda henne! Nu måste hon rymma - månens drottning är ute efter hämnd...

Omdöme:
Det var länge sedan jag läste Cinder nu, men det räckte med att läsa sista kapitlet en gång till för att det skulle komma tillbaka till mig igen. Scarlet är faktiskt nästan ännu bättre. Det är fullt ös från första början och det är många småbitar som snitsigt pusslas samman mot slutet.

Scarlet ger sig sjutton på att hon ska rädda sin mormor, oavsett vad som händer med henne själv. Vi får tyvärr inte lära känna henne mycket mer än så. Det mesta hon gör i boken handlar om att hitta sin mormor och det ger inte mycket utrymme till att faktiskt lära känna Scarlet, vilket är synd. Jag hoppas det kommer mer i kommande böcker.

Jag älskar Cinders delar av boken. Kan man annat än att hatälska kapten Carswell Thorne?! Han är så dryg att man vill ge han en smäll, samtidigt som han är väldigt underhållande.

Jag älskar all girl power i den här boken! I både Cinder och Scarlet så mekar de, de kör stora maskiner och de skulle aldrig någonsin ge sig enbart för att någon säger åt dem att det är svårt!

Jag rekommenderar alla som läst Cinder att läsa den här boken eller om du är ute efter en intressant YA sci-fi.

2 kommentarer:

  1. Är så peppad på att läsa denna serie! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! :D Jag gillar verkligen den, ska få låna nr 3 av en kompis i nästa vecka! Så peppad!

      Radera