onsdag 2 augusti 2017

Det här är månadsinlägget med böckerna som blir tryckta i Augusti!

Det här är ett inlägg i samarbete med Print In Baltic


I Augusti så trycker Print In Baltic enbart 2 böcker på svenska. Så det här inlägget blir lite kortare än det tidigare.

Ett litet barn dör Ett ögonblicks skillnad
Ett litet barn dör ett ögonblicks skillnad handlar om sorgens process för oss som mist barn och för er som möter oss inom vården, kyrkan, skolan och barnomsorgen.

Denna nya utgåva är utökad och aktualiserad. Det allra mesta är helt nytt material. Intervjuer med forskare och föräldrar. En kör av röster berättar om sorgen över att mista ett litet barn.

Första delen handlar om sorgens process steg för steg. Vad hände när barnet dog? Begravning, minnesstund och andra ritualer. Sörja olika. Syskons sorg. Omgivningen. Gravid igen. Vem är jag nu och vem var jag innan? Uttrycka sorg i stället för att trycka inne. Vägen vidare – att växa ur sin sorg.

Andra delen. Vården: Hjälpa föräldrarna ta till sig det döda barnet. Begravningsbyrå, präst och församling: Skapa riter kring barnet. Skola, förskola och fritidshem: Bekräfta barnets sorg.

Använd boken i samtalsgruppen, som utbildningsmaterial eller läs den enskilt. Varje kapitel avslutas med frågor att tänka och samtala kring.

Författare: Ingela Bendt
Grafisk Form: Stefan Lundström


Rader till dig - En hyllning till Svensson-livet
Svensson‐livet kan ibland kännas övermäktigt. Bävernylonsoverallen från helvetet ska kläs på en yoghurtspeedad tvååring i en varm tambur inför avfärd mot förskolan. Både öron och gräsmattan behöver kantklippas regelbundet och att somna, vin‐ och tacodåsig, framför Skavlan på fredagskvällen är mer regel än undantag. Men bakom all logistik och kräksjuka barn utspelar sig ändå något fint där i vardagen. Magnus Skoglund har i denna bok försökt fånga ögonblicken från en tid som man en vacker dag kommer tänka tillbaka på med värme och saknad.

Författare: Magnus SkoglundDet här är ett inlägg i samarbete med Print In Baltic

Besök Print in Baltics hemsida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar