onsdag 1 november 2017

Hemåt - en antologi

Den här antologin läste jag faktiskt ut redan på tåget på väg hem från bokmässan. Med bidrag från 16 serieskapare så blir det en salig blandning av stilar på innehållet, men det gjorde bara att det var superkul att faktiskt läsa den! Författarna tillhör Skaraborgska Serieskapare och jag får tacka Nicolas Krizan för rec-exet.

Jag tror inte att jag har läst något av serieskaparna sedan tidigare och en av mina favoriter blev helt klart Death Piglet av Johan C. Brandstedt. En supersöt liten gris som är brutalt mordisk, fantastiskt roligt!

En annan favorit blev Vildmannen av Christina Jonsson. Legender och hästar, jag är såld! Mer hästar åt folket!

De olika delarna är uppdelade efter författare och alla har en kort text om sig själva. Alla bor eller har bott i Skaraborg under någon del av sitt liv. Det och serier är väl ungefär det enda som de har gemensamt, för som jag tidigare nämnt så är det en väldigt varierad antologi med många olika stilar.

Boken passar nog för lite olika typer av människor och jag personligen ser det som en jättebra bok för att hitta nya författare som man kanske kan köpa hela verk av senare! Jag fick ju som sagt två nya favoriter här igenom.


4 kommentarer:

 1. En annan är ju så gammal att man minsann läste Emma:s "Singel i stan" i Veckorevyn i nedre tonåren. Sedan började man läsa Modesty Blaise och senare Nemi. Tack för en bra recension, ska leta upp ett ex och läsa. kanske hittar man en ny favorit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker absolut att du ska leta upp en! :)

   Radera
 2. Tack för recensionen!

  Min sambo prenumererade på Vecko-Revyn, så även jag läste en hel del av Emma Hambergs serier när det begav sig. Tyvärr har hon inte hunnit teckna så mycket det senaste decenniet, men jag har hört att hon är sugen. Förhoppningsvis kan det här utställnings- och bokprojektet hjälpa till att få igång hennes serieskapande igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för rec-exet! :) Det var som sagt en av de absolut första som blev lästa efter bokmässan!

   Radera