fredag 3 november 2017

Mina bokhyllor

Igår i veckans helgfråga så frågade Mia om våra bokhyllor och hur de var sorterade. Jag hann inte fixa med bilder då, så de kommer idag istället.

Jag äger för tillfället EN väldigt liten bokhylla.


Typisk IKEA-hylla med 5 fack, och i den så är det tre fack som är mina till böcker. Japp, det är faktiskt allt jag har i hyllväg. Alla nya böcker jag läser genomgår därmed en granskning, är de värda att få bo i hyllan eller ej? De som är det får uppenbarligen en plats och de som inte är det blir sålda/bortskänkta/utlottade.

Men, detta är ju inte alla mina böcker. Utöver det här så har jag en sänggavel, vet du hur många böcker som får plats i en sådan? Inte jag heller, men min gissning just nu är ca 40-50st.


Ovanför huvudkudden så har jag mina rec-ex. Det är den högen som har högst prioritet, även om jag ibland läser andra enbart för att jag känner för det.


Bredvid sängen så är det 3 hyllor. Den översta har min klockradio och de böcker som väntar på recensioner (och 2 Skriva, tydligen). Den i mitten är böcker som jag läser just nu (plus lite som jag tycker att jag borde läsa). Nära till hands.


Och runt hörnet finns ytterligare 3 hyllor, där det står böcker i 2 rader på varje hylla. Det är här som alla mina olästa böcker hamnar. Så många bra böcker som väntar på sin tur. Tyvärr är risken väldigt stor att så länge rec-ex högen växer så kommer de här böckerna att få vänta. Det är ju lite så tyvärr. Ibland får jag ett supersug att läsa någon speciell och då gör jag det. Men tyvärr är det många böcker som rensas ut här ifrån och aldrig blir lästa för att jag helt enkelt inte är sugen på dem längre.

Så ser det ur med böcker hemma hos mig, hur har du det?2 kommentarer:

  1. Jag skulle tillbringa mycket tid i sängen om jag hade det som du... Gillar att du kan begränsa spara-hyllan som du gjort. Det tror jag inte att jag skulle klara av men intressant att fundera på vilka böcker det skulle vara om jag skulle göra det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe ja, tyvärr är det högst obekvämt att läsa i sängen :P Så soffan får det bli för min del :) Ja, för min del så har jag inte så mycket val. Så det blir alltid en fråga ifall en bok var tillräckligt bra så att jag kanske skulle vilja läsa den igen :)

      Radera