lördag 11 november 2017

Hugo och hans magiska morfar

Hugo och hans magiska morfar har jag fått som rec-ex av Whip Media, tack så mycket! Författare är Malin Matson och illustratör är Emmalill Frank.

Pappas bil är trasig och Hugo är lite bekymrad över det. Pappa är helt omöjlig när det gäller att få saker och ting gjorda och när det kommer till att meka med bilar då är han rent av hopplös. 

Pappa fungerar nämligen bäst tillsammans med diskborstar, dammvippor och sopkvastar. Hur ska Hugo få pappa att inse hur viktigt det är att bilen blir fixad? 

Kommer han att lyckas med sitt uppdrag eller blir det nödvändigt att kalla in Bappo, Hugos magiska morfar?

Den här boken är på 23 sidor är perfekt (gissar jag) att läsa med barnen när det är dags att sova. Det är roliga bilder och lagom med text.

Något jag funderar över dock är varför Hugo känner att det är han som måste se till så att bilen blir lagad? För mig så blir tyvärr boken lite ett bevis på en dysfunktionell familj, MEN jag är ganska övertygad om att jag överanalyserar och egentligen bara borde njuta och tänka på boken som underhållning. Det gör dock att även om jag gillar boken och idén bakom, så drar det ner betyget.

Men den är gullig och jag gillar att de bryter lite normer om vad en pappa faktiskt ska kunna göra hemma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar