onsdag 8 november 2017

Varelserna bok 1-4

Varelserna av Magnus Nordin är ytterligare en bok som jag fick med mig som rec-ex från bokmässan. Det intressanta med den här boken är då att det är en samlingsvolym av 4 böcker. Elias bok, Emmas bok, Fristaden och Uppror. Boken är på sammanlagt 233 sidor och handlar om ett zombie-utbrott på Gotland.

Gotland härjas av ett zombievirus och ön är isolerad från omvärlden. Syskonen Elias och Emma kämpar för att överleva. De klamrar sig desperat fast vid hoppet om räddning...

Magnus Nordin skriver lättläst men ändå med djup och intressanta karaktärer. Det finns många olika typer av människor, vissa är snälla och har inte nämnvärt påverkats av utbrottet medans andra ser det som sin chans att kunna göra som de vill när samhället kollapsar.

Vi får följa karaktärerna i kampen att överleva och anpassa sig till en värld där hela fastlandet är livrädda och har lagt en barriär av krigsskepp mellan sig och ön och militären inte alltid är ute efter folkets bästa. Det är en spännande och bra bok och jag tycker den blev bättre från bok 2 och framåt då jag lärt känna karaktärerna lite mer.

Jag gillar att boken utspelar sig på Gotland och att jag faktiskt vet hur det ser ut på stället runt ringmuren som han pratar om. Jag får skicka ett litet tack till pappa för Gotlandsresorna som vi gjorde under min uppväxt, de hade jag nytta av nu.

Tack Berghs Förlag för rec-exet! Jag rekommenderar den här boken för den som vill ha spänning, skräck och ändå att det känns verkligt och faktiskt utspelar sig "nära hemma".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar