måndag 13 november 2017

Utlottning 5 -Ungdomspaket

Nu är det en ny vecka och jag ska försöka att vara lite mer aktiv på bloggen! En höstförkylning slog ut mig helt förra veckan.

Den här gången kommer det bli en riktigt klurig tävling (tror jag iaf). Nedan finns det 4 framsidor på böcker, men jag har tagit bort författare och titel. Kommentera helt enkelt vad böckerna heter, vem som har skrivit dem och vilket av paketen du tävlar om! Av de rätta svaren kommer jag sedan att lotta vinnarna. Kommentarerna kommer inte att visas förrän tävlingen är avslutad.

Tävlingen avslutas kl 18.00, lördag 25/11. (Uppdaterat)
Den här gången är det två paket som ligger i potten! Ett "Eva Holmquist"-paket och ett "Lisa Rodebrand"-paket! Alla böckerna är signerade och sponsrade av respektive författare, tack så jättemycket!

Det första paketet är första och andra boken om Gallus!Attentaten i Gallus: Matilda råkar drömförflytta sig till en värld där människorna lever som slavar åt ett bevingat folk som kallar sig gallus. Där måste kapten Fidesko i Gallus Flygvapen ta reda på vad som hänt med de slavar som försvunnit. 

Samtidigt får rövarpojken Sticke i uppdrag att spionera på slavarnas motståndsrörelse. Konflikten mellan människorna och gallus förvärras snabbt medan Matilda kämpar för att lyckas ta sig hem. Under tiden försvinner fler människor och det blir alltmer uppenbart att allt inte är som det först verkade.

För att inte lämna några eventuella spoilers så skriver jag inte ut handlingen på den andra boken.

Det andra paketet är En droppe i rymden och Revolt av Lisa Rodebrand.

Varför rymdskeppet slår ned mitt i militärstationens odlingar är en gåta, men vem bryr sig? De har väl navigerat fel helt enkelt. Dito hatar när hans far skickar ut honom på meningslösa uppdrag för att hålla honom sysselsatt. Farsan tror visst att militärdisciplin ska göra sonen gott, men Dito har aldrig någonsin följt order och han tänker inte börja nu.

Flickan i rymdskeppet är söt men verkar hysterisk. Den mystiske pojken är beväpnad. Piloten, som de säger är deras morbror, liknar ingen av dem. Främlingarna är kolonister, ett fredligt och harmlöst folk, men Dito anar att allt inte står rätt till med besättningen. Vilka är de egentligen och vad gör de här?
André och hans vän Christian lever i en framtid där klykonerna har makten. Tillsammans har pojkarna gjort uppror mot förtryckarna, men deras kamp för frihet är långt ifrån över. Nu är de på vandring mot en stad vid kusten, där mannen som dödade Andrés far befinner sig.

Under vandringen störtar ett rymdskepp i skogen och ut ur vraket kommer Caroline. Hon är från Kolonin, en rymdstation där ingen känner till att klykonerna förslavat jordborna. Hennes mål är att avslöja sanningen och hämta hjälp, men först måste hon skaffa bevis.

Den kraschade rymdfarkosten lockar klykonerna till platsen. Ungdomarna tvingas att fly för sina liv, men de får hjälp från oväntat håll...2 kommentarer:

 1. 1. Boktjuven av Zusak,
  2. Glastronen av Maas,
  3. Let it snow av Green, Johnson, Myracle
  4. Mitt perfekta liv av Dessen

  Vill vinna bokpaket 1 av Holmquist

  SvaraRadera
 2. Hej vill gärna vinna paket 1

  1. Heter boktjuven av Markus zusak

  2. Heter throne of glass av sarah j maas

  3. Heter let it snow av john green, Maureen Johnson och Lauren myracle.

  4. Heter Mitt perfekta liv av Sarah Dessen

  Hoppas verkligen jag fick in dem
  Mvh Michaela Larsson

  SvaraRadera