fredag 19 januari 2018

Ready Player One

Den här boken var superbra och superlångtråkig på en och samma gång. Jag trodde inte att det var möjligt. Men, den väldigt intressanta historien och framtiden (enligt mig) fick ibland väldigt långa passager med totala info-dumpar av författaren. Det var mer än en gång som jag funderade på att sluta lyssna på den enbart för att den va så långdragen på vissa ställen.

Då boken inte finns på svenska blir texten om den på engelska.
In the year 2044, reality is an ugly place. The only time teenage Wade Watts really feels alive is when he's jacked into the virtual utopia known as the OASIS. Wade's devoted his life to studying the puzzles hidden within this world's digital confines, puzzles that are based on their creator's obsession with the pop culture of decades past and that promise massive power and fortune to whoever can unlock them. When Wade stumbles upon the first clue, he finds himself beset by players willing to kill to take this ultimate prize. The race is on, and if Wade's going to survive, he'll have to win—and confront the real world he's always been so desperate to escape.

Nu lyssnade jag dock klart på den och tyckte att den var riktigt bra. Den fick en 4a i betyg på Goodreads, enbart för att jag velade mellan en 3a eller en 5a. Jag samtidigt älskar och fasar för framtiden som Ernest Cline bygger upp. Ett extremt avancerat spel, tekniknörden inom mig studsar upp och ner och vill veta om det här någon gång kommer att ske. Naturen och planeten vill man dock bara glömma bort.

Huvudpersonen gillar jag, även om jag tycker att han va lite dålig kompis där ett tag. Men han har hjärtat på rätt ställe och jag gillade hur boken slutade. "Chocken" på slutet var inte direkt en chock tycker jag, men jag kan tänka mig att det var det för Wade.

I det stora hela, en riktigt bra bok, även om den var lite seg på sina ställen.


4 kommentarer:

  1. Jag försöker lysna på den med Wil Wheaton sm uppläsare men fick lov att avbryta rätt tidigt. Vet inte om det var enbart Wils uppläsning men jag blev både uttråkad och irriterad :p

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag lyssnade också på han men stördes inte så mycket av rösten.

      Radera