lördag 8 juli 2017

Det här är månadsinlägget med böckerna som kommer/blir tryckta i Juli!

Det här är ett inlägg i samarbete med Print In Baltic

Barnböcker

Mamman och den lilla draken
En fartfylld historia om en mamma och en liten drake, en helt vanlig morgon innan förskolan – eller kanske inte så där alldeles vanlig. Små drakar kan bli riktigt arga och spruta både eld och rök, men de kan också göra lyckliga piruetter och äta stora skålar med gröt. Mamman som just väckt sin lilla drake har ingen aning om vad hon ska få vara med om just den här morgonen. Följ med så får du se!

Författare: Sofi Poulsen
Illustratör: Nicolas Križan

Tre små grisar på semester
De tre små grisarna har tröttnat på att alltid jagas av vargen. Nu vill de åka på semester. Långt bort från vargens pustande och frustande... En klassisk saga i ny tappning som lockar till både spänning och skratt!

Författare: Inger Kvillner
Illustratör: Eva Kvillner

Skogens Konung
Älgen Pär tappar sina horn och mycket mer än så! Hans stolthet och mod står på spel i denna spännande rimsaga med underbart vackra illustrationer i akvarell och tusch. 

Författare: Rolf Björck
Illustratör: Lena Nilsson


Moa har Psoriasis. Artrit.
Morgnar är nog det värsta Moa vet. Då har hon legat still så länge att kroppen hunnit stelna. Det tar jättelång tid bara att sätta sig upp. Hon känner sig som hon vore 80 år. Minst. När Moa gör sig iordning på morgonen gör hon det nästan i slow motion för kroppen hänger inte med. Att få Psoriasis Artrit när man är ung är en tuff kamp. Vi följer Moa som har Psoriasis Artrit och får läsa om hur hon kämpar för att få dagen att funka. Även sin fritid.

Författare och illustratör: Jessica Stigsdotter Axberg

Noveller, Romaner, fantasi osv

Totalstopp
E22 mellan Malmö och Lund. En pulsåder där tiotusentals människor färdas till och från sina arbeten. Tiotusentals människor, var och en med olika personlighet, tankar  och problem.
Så händer det: En våldsam krock i morgontrafiken. Totalstopp. Kön växer blixtsnabbt och i bilkupéerna fryser tiden.  I var och en av dem finns en historia: Två väninnor i en bil; en hemlighet som ska berättas och ett livsavgörande beslut fattas. En man begrundar sitt krackelerande äktenskap och bearbetar sitt dåliga samvete efter firmafesten. En kvinna på flykt undan sin sjukligt kontrollerande och våldsamme make - och inte mindre kontrollerande svärmor. De är fast i var sin bubbla, precis som alla andra i kön. Följ med in i de bubblorna.
15 författare har skrivit 15 noveller om vad som händer i bilkön när det är totalstopp

Författare: Birgitta Boo, Ralph Bretzer, Emilie Eliasson, Johan Engman, Patrik Forsman, Helena Grundström, Torbjörn Kjörk, Torsten Larsson, Jessika Lilja, Helen W. W. Lindholm, Annika Melin, Sissel Myrup, Isabelle Steineck, Mi Tyler, Johanna Vetander Wallmark

Revan i horisonten
Om att hitta kärleken till sig själv efter en skilsmässa.
Veras liv är bra. Skilsmässan var smärtfri, jobbet är toppen, barnen har det bra och även om det är tråkigt de veckor de är hos sin pappa är hon tillfreds med livet. Eller? Någonting inom henne pockar på uppmärksamhet och när hon under en föreläsning ställs inför frågan vad det skulle innebära att på djupet älska sig själv, känner Vera att hon är tvungen att hitta svaret på den frågan. Tillsammans med några vänner, föreläsaren och en bok låter hon funderingarna leda henne in på helt nya vägar och inget blir riktigt som förut.

Författare: Lee Seger

Kvarlämnat på perrongen
Leif Bornvik berättar i denna rafflande, och stundtals mörka, men ändå humoristiska livshistoria om sitt liv från en udda och kaotisk familjemiljö till säljare på IBM. Det här var under den tid då IT-branschen hade sitt stora genombrott i Sverige. Att han hamnade i den branschen var en slump, en slump som visade sig vara ett snabbtåg för en klassresenär. Men det var ett tåg med oklar destination. Karriären och den långa resan som entreprenör under trettio år var i många stycken en krokig men framgångsrik

Författare: Leif Bornvik

Drakens dotter - resans början
Efter att ha bevittnat mordet på sin mamma flyr Drokina den magiska världen där hon växt upp. Under flykten försöker hon rädda sin lillebror, men på väg uppför en stentrappa tappar hon taget om hans hand och han faller ner och dör. Drokina tar sig till den omagiska världen där hon skapar sig ett liv utanför samhället. Hon skaffar sig nya vänner på vägen, men jagas av demonerna från sitt förflutna – där några är verkligare än andra. För trots att Drokina försöker lägga sitt gamla liv och den magiska världen bakom sig så förföljs hon av demonen Rexmond som har bestämt sig för att ta med henne till sitt rike. Drokina är varken intresserad av hans slott eller rikedomar utan längtar bara efter ett liv i frihet där hennes förflutna inte når henne, men när hennes magiska förmågor oförklarligt börjar växa måste hon förlita sig på Rexmond mer och mer – och frågan är om hon kan få det liv hon önskar eller om demonerna kommer att vinna slaget.

Författare: Ulrica Edvinsson Sundin

Sinnesslö
VÄSTERVIK 1951. S:TA GERTRUDS SJUKHUS. En ung kvinnlig patient utsätts för obeskrivlig ondska. VÄSTERVIK 2016. Mårten är snart 40 år och jobbar som framgångsrik copywriter på en reklambyrå i Stockholm. Han får ett telefonsamtal från Västervik. Hans farfar har avlidit på ett ålderdomshem. Mördad. Mårten har inte haft någon kontakt med sin farfar eller staden på över trettio år. Men varför har hans farfar sparat ett gammalt nazistmärke? Han beger sig till sin födelsestad för att reda ut vad som hänt. En mörk historia uppdagas. Skuggor från det förflutna sveper in. Från 1950talets mentalvård till nutid. En grym hemlighet vaknar ur sitt mörker. Mårten upptäcker att flera händelser hänger ihop med hans egen livshistoria. Till slut kan han inte fly. Varken från sig själv eller från den som ska ta hans liv. Vem är beredd att mörda för att sanningen ska komma fram? En sanning som visar sig grymmare än någon kunnat ana.

Författare: Niklas WrångbergDet här är ett inlägg i samarbete med Print In Baltic

Besök Print in Baltics hemsida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar