måndag 10 juli 2017

Det lilla bageriet på strandpromenaden

Namn: Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan
Serie: Det lilla bageriet på strandpromenaden #1
Språk: Svenska
Sidor: 402
Förlag: Massolit Pocket
Rec-ex: Nej

Handling:
Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie och hans besättning. Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa på någons tår tar Polly små men lyckosamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början.

Omdöme:
När jag läste den här var det precis den typen av bok som jag behövde. Den hade djup och sorg, men var ändå en riktig mysig bok med bra karaktärer. Fågeln Niel är något av det gulligaste i hela boken och gav mig personligen mer hjärtesorg och skratt än människorna.

Boken är lättläst och jag hade svårt att lägga den ifrån mig när jag väl kommit in i den. Karaktärerna är verkliga, och med det så menar jag att de både hade bra och dåliga stunder och att jag ibland hade lust att slå dem i huvudet med en stekpanna! (Och just det är ett bra betyg från mig, karaktärer som inte rör upp någon form av känslor är inget att ha) Vissa delar var lite förutsägbara, men jag gillar Polly och hennes kompis.

Jag ser fram emot att läsa #2 i serien! Jag skulle rekommendera boken till någon som vill ha något lättläst, men ändå med lite djup och feelgood.

2 kommentarer: