torsdag 6 juli 2017

Skrivar torsdag

Jag hoppas att du har en bra torsdag där du är idag. Själv har jag haft en väldigt bra dag och just nu sitter jag och äter jordgubbar. Men inlägget idag ska handla om skrivande, så vi hoppar till det helt enkelt.

Jag har börjat få in en ganska bra rutin på att sitta och redigera i ca 1h medans jag äter min frukost på morgonen. Det är intressant att åter igen få träffa Sam igen när hon är helt ny i den andra världen (hon ska troligtvis byta namn snart...). Efter att ha skrivit på del 2 så är det mycket som småsaker som jag inte tänkt vidare så mycket på efter ettan. Men det roligaste tycker jag nästan är att jag verkligen rycks med i berättelsen.

När jag sitter och läser, försöker leta fel och onödiga meningar, så inser jag ibland att "oj, nu har jag läst hela sidan utan att ändra någonting". Och det är helt klart inte för att det inte finns något att ändra, utan för att jag blir så medryckt i historien att jag glömmer bort att jag "jobbar". Filmen börjar åter igen spelas upp i mitt huvud och allt flyter på så bra. Nu gäller det bara att lyckas få det så bra i texten också. Hur känner du när du läser igenom det du själv skrivit? Kan du bara försvinna in i berättelsen?


2 kommentarer:

  1. Det bästa är ju när man läser igenom något man skrivit och blir imponerade av sig själv. Ibland händer det att jag undrar om det verkligen är jag som skrivit något just för att det är så bra. Lycka till med ditt fortsatta skrivande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det känns bra. Tack så jättemycket! :D

      Radera