lördag 29 juli 2017

Drakens dotter - resans början


Det här är ett inlägg i samarbete med Print In Baltic

Namn: Drakens dotter - resans början av Ulrica Edvinsson Sundin
Serie: Drakens dotter #1
Språk: Svenska
Sidor: 295
Förlag:Moloch
Rec-ex: Ja

Handling:
Efter att ha bevittnat mordet på sin mamma flyr Drokina den magiska världen där hon växt upp. Under flykten försöker hon rädda sin lillebror, men på väg uppför en stentrappa tappar hon taget om hans hand och han faller ner och dör.

Drokina tar sig till den omagiska världen där hon skapar sig ett liv utanför samhället. Hon skaffar sig nya vänner på vägen, men jagas av demonerna från sitt förflutna – där några är verkligare än andra.

För trots att Drokina försöker lägga sitt gamla liv och den magiska världen bakom sig så förföljs hon av demonen Rexmond som har bestämt sig för att ta med henne till sitt rike. Drokina är varken intresserad av hans slott eller rikedomar utan längtar bara efter ett liv i frihet där hennes förflutna inte når henne, men när hennes magiska förmågor oförklarligt börjar växa måste hon förlita sig på Rexmond mer och mer – och frågan är om hon kan få det liv hon önskar eller om demonerna kommer att vinna slaget.


Omdöme:
O jissus säger jag bara! Det här var en bok som jag verkligen inte kunde slita mig ifrån. Alla "jag måste göra det och det.." blev helt förträngda när jag satt och njöt i soffan. Bästa boken hittills i år!

Drokina är en intressant figur och hennes kompisar likaså. Det är svårt att skiva utan att spoila för mycket här.. Alla karaktärerna är starka och självständiga, men på olika vis. De har fler dimensioner och speciellt med Rexmond hoppar man fram och tillbaka mellan "han är god" och "han är ond" hela tiden! Så fort man tycker att man har grepp om situationen så händer det något och det är full rulle igen.

Jag finns dock lite frågor, som jag hoppas att man får svar i kanske i nästa bok, ex. hur man reser mellan världarna. Det är inte helt klart. Sedan är ju den självklara frågan, VEM ÄR DEN ANDRE?! (läs boken och kom och spåna teorier med mig sen! Du kommer fatta vem jag menar.)

Tyvärr var sluttvisten ganska uppenbar, men det förstörde inte läsningen tycker jag. Det ska bli spännande att läsa bok 2 och se hur Ulrica bygger vidare på det.

Jag skulle rekommendera boken för de som gillar spänning och lite magi, men ändå väldigt mycket realism. Den är klassad som ungdomsbok, men jag tycker att alla 13+ kan läsa den (språket är ibland lite grovt, vilket är helt realistiskt).


Det här är ett inlägg i samarbete med Print In Baltic

Besök Print in Baltics hemsida eller läs här om samarbetet!


4 kommentarer:

 1. Det känns inte riktigt som min typ av bok men kul att läsa din recension :)

  SV: Åh, vad bra att det löste sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju synd, men man kan inte gilla allt :)

   Radera
 2. Åh, det låter lovande. Jag har läst om boken och har den på min lista över böcker att läsa. Jag brukar inte låta böcker smita före i kön men nu blev jag så nyfiken på den. Kul att ha nån att prata om boken med. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja det är alltid kul att kunna prata om böckerna med någon! :D Hoppas du gillar den lika mycket som jag gjorde :)

   Radera