onsdag 27 september 2017

Den lilla bokhandeln runt hörnet

NamnDen lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan
Språk: Svenska
Sidor: 295
Förlag: B Wahlströms
Rec-ex: Nej

Handling:
Nina Redmond älskar böcker. Att para ihop rätt bok med rätt läsare är hennes passion. Men när stadens bibliotek lägger ner står hon plötsligt utan jobb. Med bilen full av övergivna böcker vet hon inte vad hon ska ta sig för. Efter ett möte med en karriärcoach får hon en idé. Hon ska starta en egen bokhandel, på hjul! Hon hittar den perfekta lilla varubussen i en annons. Det är bara ett problem hon måste flytta till Skottland.

Fast besluten att leva ut sina drömmar, och med styrkan hos sina romanhjältinnor Katniss Everdeen och Elizabeth Bennet i ryggen, tar hon steget ut i det okända. Hon lyckas förvandla den gamla bussen till en rullande bokhandel och ger sig ut i grannskapet, men att locka till sig de svårflirtade skottarna blir inte lika lätt som hon först trott. Hon får möta en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, exempelvis den barske bonden Lennox och den charmige tågkonduktören Marek.

Omdöme:
Ååhh, den här var så gullig! Älskar tanken på att lämna allt och följa sin dröm. Att ha en liten butik som man kan köra runt med, älskar den idén. Men helt ärligt så tycker jag att namnet på den svenska är lite konstigt, varför "runt hörnet"? Den är aldrig någonsin vid ett hörn... Den lilla bokhandeln med lyckliga slut, hade varit bättre.

Men men.. Jag gillar Nina. Så mycket i henne påminner om mig själv, även om jag tycker att hon är liiiiite för besatt av böckerna. Hon sätter andra människors jobb på spel enbart för att hon ska rädda dem. Men i övrigt gillar jag henne verkligen. Det samma gäller för Lennox, det är tydligt tycker jag att han är en mycket snäll person. Jag gillar dock inte Marek speciellt mycket. Det var bara konstigt tycker jag. Gillade inte hans sätt att se på saker.

Jag hoppas att det kommer en fortsättning på den här, det hade jag gärna velat ha!

Jag skulle rekommendera den här boken för någon som vill ha en mysig historia och lite feelgood.


2 kommentarer:

  1. Vad kul och intressant också att vi tyckte nästan exakt lika om boken haha! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va kul att veta att man inte alltid är själv! :D

      Radera