söndag 24 september 2017

The Book Byuing Tag

Idag är det söndag och jag tänkte svara på en enkät som jag hittade hos vargnatt, men jag har även sett den hos några andra.

Var köper du dina böcker?
Jag köper i princip alla mina böcker i min lilla lokala bokhandel. Har de inte boken hemma så beställer de mer än gärna hem den. Att jag har jobbat där som timanställd de senaste 3 åren gör kanske iofs att jag är lite partisk.. men det är en fantastisk liten butik!

Förhandsbeställer du nya releaser?
Nope. Vet inte varför, men jag tror att jag är lite för virrig för att ens komma ihåg datumen som böcker släpps på. Det blir mer en "just det, den boken har kommit nu!"-variant på det hela. Undantaget där var Harry Potter, de datumen hade jag stenkoll på!

Gör du det i butik eller online?
Se föregående svar. Men skulle jag förhandsbeställa så skulle jag göra det i butiken.

Hur många böcker köper du i genomsnitt per månad?
I snitt är det nog bara 1. Jag köper ofta en 2-3 böcker samtidigt och jag får ett ganska stadigt flöde av rec-ex (vilket jag verkligen älskar!), så i snitt så köper jag inte så många böcker. Undantaget kommer nog bli bokmässan i år.

Lånar du från biblioteket?
Väldigt sällan. Jag borde låna mer och köpa mindre faktiskt.

Hur många böcker brukar du låna per gång?
När jag väl lånar böcker så brukar det bli 2-3 st. Jag gillar inte att låna och sedan inte hinna läsa dem.

Vad är din åsikt om biblioteksböcker?
Min åsikt... ehm.. de är bra? Jag bodde typ på biblioteket när jag var yngre. Var där säkert 3-4ggr i veckan för att låna nya böcker!

Hur känner du inför att köpa böcker på secondhand?
Det är superbra! Det är också bra för miljön! Jag brukar sälja böckerna som jag inte vill ha kvar, onödigt att de bara ligger på vinden eller något.

Planerar du att läsa alla böcker du köpt? 
Ja, planera kan man ju alltid... Tror inte att jag kommer att göra det dock. Lite då och då så rensar jag bland böckerna och säljer/skänker de böckerna som jag helt enkelt inte är sugen på längre. Lite trist, men bättre det än att de bara står där känner jag.

Vad gör du med böcker du köpt men som du känner att du inte kommer läsa/ inte tyckte var bra? 
Se tidigare svar.

Har du donerat böcker? 
Japp, en gång. De var tjuriga och muttrade bara om att det är svårt att sälja böcker... ska nog försöka skänka till några som är lite mer tacksamma om det sker igen..

Har du haft köpstopp någon gång? 
Inte officiellt. Jag har däremot haft perioder där jag har fått tvinga mig själv att prioritera lite annorlunda, så det har blivit köpstopp ändå. Men nej, aldrig ett officiellt uttalat köpstopp.

Känner du att du köper för mycket böcker?
Nej, det är lagom. Som jag sa tidigare så köper jag inte speciellt mycket böcker.

Så, det här var mina svar. Klicka gärna vidare och kolla på Vargnatts video där hon svarar på frågorna! Svarar du på din blogg, eller någon annan stans, skriv gärna en kommentar med en länk så jag kan kolla in det!


2 kommentarer:

  1. Vilken trist attityd av de du skänkte böcker till! Jag kom inbärandes med en stor full IKEA-påse till Myrorna för ett tag sedan och de var väldigt uppåt och positiva :).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var verkligen tråkigt. Men jag får väl inte döma alla efter den attityden. Roligt att du iaf fick ett trevligt bemötande! :)

      Radera