onsdag 20 september 2017

Eliten

Varning för spoilers från tidigare delar!

Namn: Eliten av Kiera Cass
Serie: The Selection #2
Språk: Svenska
Sidor: 295
Förlag: B Wahlströms
Rec-ex: Nej

Handling:
Av de trettiofem deltagarna i Urvalet återstår nu bara sex, Eliten. Endast en kan stå som segrare, och mycket står på spel. Den som lyckas vinna prins Maxons hjärta får förutom sin drömprins ett liv i överflöd i det kungliga palatset. Men America är inte helt säker på sina känslor. När hon är med Maxon känns det så pirrigt, så bra, så rätt. Men varje gång hon ser Aspen kommer minnen av deras kärlek tillbaka. Samtidigt blir rebellattackerna mot slottet mer och mer brutala. Kommer de beröva America på alla utsikter till ett lyckligt slut?

Omdöme:
Den här boken var tyvärr inte lika klockren som den första. Jag blev trött på America och hennes totala velande fram och tillbaka mellan Maxon och Aspen. Hon kunde bestämma sig på ena sidan och så fort hon träffade den andre av dem så var velandet igång igen. Riktigt irriterande.

Samtidigt så gillar jag verkligen boken och hur de bygger upp stämningen och pressen på tjejerna. Det är ändå ett jobb som de ska klara av, vilket också är konstant närvarande i Americas tankar. Man får veta lite mer om rebellerna och för varje bok som går så får man bara mer och mer lust att slå kungen i huvudet med en stekpanna! Herre gud vilken jubelidiot.

Ja, som du märker så rör boken upp känslor och jag har svårt att sluta lyssna på den, vill hela tiden veta vad som ska hända sen!

En bra bok och definitivt en värdig uppföljare. Om du gillade ettan så är det helt klart värt att fortsätta.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar