lördag 9 september 2017

Det här är månadsinlägget med böckerna som blir tryckta i September!

Det här är ett inlägg i samarbete med Print In Baltic

I September blir det en hel hög med nya böcker som får se dagens ljus!

Unga vuxna


Friskyttarna
Edens murar restes för att skydda folket från den kalla, ofruktbara värld som återstod efter det sista stora kriget. Lilia, en ung ingenjör, flyr tillsammans med helarlärlingen Tristan då Edens premiärminister vill se henne död. Utanför murarna möter hon överlevare som för hennes liv i en ny riktning. Snart får hon anledning att fråga sig vem som är vän och vem som är fiende.

Friskyttarna är första delen i en dystopisk trilogi, och den utkommer på Marwa Förlag i augusti 2017.
Författare: Ewa BrobergÖvrig SkönlitteraturMin Fru har MS & Den Marina Nedskräpningen

Min fru har MS berättar vad som sker när livet rasar samman utan att något egentligen händer. Om att laga mat som är lätt att tugga åt din fru och om att onanera till egenkomponerade lugna favoriter på synten när färdtjänsten försvinner bort. Nilsson skildrar en karaktär vars fru blir sjuk i MS (Moisture Sadness, Militant Sickness etc). Vi får smygläsa hans dagboksanteckningar under ett helt år. Romanen handlar om att tänka tankar du inte får tänka men att göra det helt utan skam för det finns ändå ingen som hör dig och kan ropa på censur. Min fru har MS spelades in som Drama av SR P1 2010.

Krig På Fredag är det legendariska punkbandet Den Marina Nedskräpningens kortlivade blogg som skildrar den Tierpbaserade trions snabba uppgång och hårda fall. Den Marina Nedskräpningen var ett av de mest tongivande banden under ett kort år i början av 2000-talet men även det kanske mest bortglömda idag. Bloggen, som bär samma namn som bandets EP, visar naket upp ett band som direkt krackelerar när framgången kommer. Den berättar om en kort Europaturné och när rock n’ roll-livet inte riktigt blev som man tänkt sig. Men denna bok skriver även in sig i diskursen om all litteratur bör ses som subjektiv eller inte, även om skriften som här är självupplevd.

Författare: Nilsson
Förlag: Placenta förlag

Bad Reputation - År Noll
Som Frankensteins monster. Simone står äntligen på scen och sjunger igen och hon känner hur alla kroppsdelar börjar kommunicera och får liv. Efter en personlig systemkollaps flyr Simone till föräldrahemmet på västkusten och startar om sitt liv. Året när hon fyller femtio ska bli hennes År Noll. Snart har hon både öppnat mindlessnessanstalt för utsjasat stadsfolk och återförenat sitt gamla punkband. Men det där bubblet i blodet från ungdomen – går det att återproducera eller har det för evigt pyst ut som kolsyran i en avslagen läsk?

Författare: Eva Rosengren
Förlag: Beletrist Publishing

Skärvor av liv
Ett svepande penndrag mellan liv och död, en färd genom minnen, möten och upplevelser med barnaskorna ännu på. Med ett vanligt hus med rutigt tak som utgångspunkt beger sig Anita Salomonsson ut i en stor och alldeles okänd värld. Med en blick som lika svultet som aningslöst sväljer allt – märkliga hus och byggnader, järnvägsstationer, vilset spretande kyrktorn, bibliotek, butiker på rad och blygsamma små varmbadhus. Hon går på gatustenar som stillsamt reflekterar solljuset, med steg som slår eko mellan husgavlarna. Mest märkvärdig tycks henne dock människan, denna ofattbara varelse som trots all den möda och sorg som både omger och drabbar ändå vill överleva. I Skärvor av liv möter läsaren en Anita Salomonsson som inte framträtt förut – med berättelser om möten och levnadsöden som format hennes eget liv.

Författare: Anita Salominsson
Förlag: Ord & Visor förlag


Det saknas en färg på Dalis palett

Anders och sjuårige Leo har precis hittat tillbaka till vardagen efter mamma Lindas död och lever ett stillsamt liv när livet tar en ny vändning. Det visar sig bli den svåraste kamp som de någonsin har utkämpat. En kamp där hela tillvaron står på spel.

Författare: Assar Andersson
Förlag: REKO färlag


The Invention of Love
Den lilla boken med stort innehåll.
Denna bok berättar om kärlek genom illustrationer och texter, - om alla olika egenskaper vi bygger kring den. Vad för egenskaper känner vi igen oss i och varför? Se på teckningarna och målningarna och läs texterna. Vad säger bilderna och texterna till just DIG? Ung som gammal hoppas jag att boken kommer att beröra dig. Trevlig läsning

Deltidsrebellerna 1-3
I novellsamlingen Deltidsrebellerna 1-3 skriver Andreas Jakobsson om droger och sex och hur det är att vara just rebell på deltid, men också vad som händer när Lyxfällan går fel, när du inte kommer ihåg ifall det verkligen var du som knivmördade din sambo, och vem det är som placerar ut giftspindlar i grönsaksdisken på Coop. Jakobsson lägger tonen enkelt och hudnära människorna i sina berättelser och skapar en unikt flödande, talspråklig text som genomsyras av lågmäld humor. Novellerna innehåller karaktärer som rör sig i utkanten av samhällets normalitet, men handlar kanske främst om en gömd avtrubbning, sorg och ensamhet. Författaren synliggör en vardagsdunkel vrå av våra liv genom en halvsprucken skrattspegel. Andreas Jakobsson (född -79) växte upp i Gävle och bor nu i Uppsala. Han är verksam som journalist, författare och föreläsare. 2015 kom han ut med boken Svinnlandet (Offside Press) som handlar om dumpstring och systemfel i matindustrin, men också om författarens egen resa mot ett mer hållbart liv.

Författare: Andreas Jakobsson
Förlag: Placenta förlagDet här är ett inlägg i samarbete med Print In Baltic

Besök Print in Baltics hemsida.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar